Mesajul Secretarului General al Agenţiei de Presă Masonică din România cu ocazia Zilei Naţionale a României

miercuri, 1 decembrie 2010

Iubiţi Fraţi şi Iubite Surori întru limbă, cultură şi istorie,

Ziua de 1 decembrie marchează un moment de cumpănă în istoria neamului nostru. Reprezintă împlinirea visului străvechi al acestui popor descendent a două neamuri antice. Într-un context istoric excepţional şi după o luptă acerbă pe plan internaţional a diplomaţiei noastre, la 1 decembrie 1918 lua naştere România Mare, România românilor, România Majestăţii Sale Regele Ferdinand I Întregitorul neamului român.

Pentru dragostea ce o purtăm limbii, istoriei, culturii şi poporului nostru, a cărei parte componentă suntem, vă urmăm un viitor Luminos şi plin de înţelepciune şi inteligenţă!

În calitate de Francmason Liber şi Acceptat, doresc a-mi manifesta profundul regret şi durerea ce o simt atunci când, în calitatea de simplu cetăţean an acestei Ţări, observ cum Ziua noastră Naţională este pusă în umbră de Televiziunile şi ziarele din România, prin campanii politice mascate. Este o ruşine pentru onoarea noastră şi o lipsă de respect faţă de cei care au murit în numele nostru pentru noi şi ţara noastră. Este o ruşine şi ne provoacă un profund dezgust să vedem cum ne este umbrită Ziua Naţională a României. Este o lipsă de respect faţă de strămoşii noştri şi o dovadă macabră a lipsei de cultură naţională din partea celor care pânăgresc istoria acestui brav popor.

Dar nu trebuie să uităm pe Părinţii şi Fraţii noştri Fondatori. Cei care au făurit România Mare prin Cuvânt şi pană. Nu trebuie să uităm faptul că semnatarii Actului Marii Uniri de la 1918 au fost Fraţi Francmasoni de renume naţional şi internaţional. Pentru ei şi cinstirea memoriei lor, noi, Francmasonii anului 2010 şi ai secolului al XXI-lea, le suntem datori şi avem datoria de a le continua munca întru unificarea spiritului naţional al neamului nostru.

Iubite Frate român, România şi Francmasoneria română şi-au împărţit adesea trecutul şi prezentul. Este de datoria noastră să asigurăm aceasta şi în ceea ce priveşte viitorul, este de datoria noastră să punem lumina ce ne călăuzeşte pe noi pe drumul pe care merge ţara şi neamul nostru.

A sosit vremea, Mare Maestre, al cărui nume poate sta în fiecare dintre noi, să dai dovadă de înţelepciune şi să te dezici de comportamentul ce nu aduce cinste Ordinului. Prea multe funcţii de conducere, prea multe titluri, medalii şi... prea puţine realizări. Noi nu suntem o ruşine! O ruşine este cel care, timp de 20 de ani, nu a făcut nimic. Iar dacă aici te regăseşti, atunci pleacă-ţi capul şi consideră-te un paria al unui Ordin ce a dat Umanităţii ceea ce tu nu ai putut oferi, ca datorie istorică, Fraţilor tăi Masoni şi Profani.

Francmasonul român este o carte de vizită vie şi un ambasador prin excelenţă al României. Aceasta este una dintre devizele ce călăuzeşte Agenţia de Presă Masonică din România. Cu fiecare activitatea internaţională a APMR, noi, cei ce-i dăm viaţă zilnic, am purtat cu mândrie numele ţării noastre - ROMÂNIA - şi culorile drapelului nostru naţional. Iar aici, tu, Mare Maestre, nu poţi spune acelaşi lucru despre Ordinul ce astăzi ne este umbrit de Masoni profani Masoneriei.

În mod individual, Francmasonul român este o nestemată. În mod colectiv, Familia Francmasonică a României este un pilon de stabilitate şi duritate în această parte a Europei. În mod instituţional... revine Fraţilor Masoni să evalueze.

Iubiţi Fraţi şi Iubite Surori întru limbă, cultură şi istorie, Iubiţi Fraţi Francmasoni Liberi şi Acceptaţi: în numele Agenţiei de Presă Masonică din România vă urez un călduros La Mulţi Ani şi un viitor Luminos!


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica