O abordare a părţilor interesate de Adaptarea în Caraibe de Est

marți, 30 noiembrie 2010

Astăzi a avut loc a doua zi de conferinţe în U.S. Center 2010 Cancun. Prima conferinţă (O abordare a părţilor interesate de Adaptarea în Caraibe de Est). În cadrul conferinţei a avut loc şi o aplicaţie interactivă lansată de John FURLOW (de la USAID).

APMR (Agenţia de Presă Masonică din România) a lansat prima întrebare (Există multe naţiuni mici în Caraibe. Au acestea o viziune comună asupra dezvoltării unui plan regional de protecţie a populaţiei împotriva cicloanelor? Un sistem multinaţional?). La întrebare au răspuns Crispin D'Auveragne (reprezentantun Ministerului de Dezvoltare Fizică şi Mediu - Guvernul din St. Lucia) şi Peter A. Murray (Organizaţia Statelor Est-Caraibiene). Cei doi au spus că da, există mecanisme care aduc suport şi care funcţionează în mai multe state, acordând ajutor şi sfaturi populaţiei. De asemenea, reprezentantul din St. Lucia a mai declarat şi faptul că există un tip de asigurare împotriva cutremurelor şi a uraganelor.


La finalul conferinţei, APMR a ridicat o altă problemă, întrebând: Au statele mici din Caraibe un sistem/infrastructură adecvată cu privire la sănătate şi la un mod de viaţă ecologic?

La această întrebare a răspund domnul Peter A. Murray, care a declarat faprul că au fost începute astfel de proiecte pentru a se forma o astfel de infrastructură. În şcoli au fost implementate programe cu privire la schimbările climatice.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica