François Stifani pierde lupta pentru putere: Stifani aşteaptă la poarta Templului din Monaco

duminică, 20 februarie 2011

Or.'. Monte Carlo, Monaco. Ziua de sâmbătă, 19 februarie 2011, poate fi considerată ca ziua victoriei Francmasoneriei regulare din Franţa împotriva fostului Mare Maestru François Stifani. Grupul ce a făcut opoziţie acţiunilor lui Stifani, FMR titrează: Stifani aşteaptă la poarta Templului din Monaco!

Sâmbătă a avut loc la Monte Carlo ceremonia de consacrare a Marii Loji Naţionale Regulare a Principatului Monaco. Marea Lojă Unită a Angliei şi Marile Loji Unite ale Germaniei au avut o poziţie fermă şi nu au permis lui François Stifani să intre în Templu. Prin urmare, cel care a condus delegaţia franceză a fost Marele Maestru din Trecut al GLNF, Fratele Jean-Charles Foellner.

Jean-Charles Foellner
Mare Maestru din Trecut
Marea Lojă Naţională Franceză

Din cauza scandalului internaţional produs de François Stifani, mai multe Mari Loji din Europa au refuzat să participe la acest eveniment, printre care Marea Lojă din Luxemburg şi Marea Lojă Alpina din Elveţia. Cea mai cunoscută şi fermă poziţie a fost aceea a Marii Loji Regulare a Belgiei, care nu a fost prezentă la acest eveniment masonic.

Prin urmare, se poate spune că ultima carte a Marelui Maestru francez de origine italiană a fost jucată şi pierdută, iar Francmasoneria regulară din Franţa a câştigat lupta împotriva unei masonerii politice şi financiare susţinute de acţiunile lui Stifani.

UPDATE: Ceremonia de consacrare a Marii Loji din Monaco a fost realizată la Gradul de Ucenic, în limba engleză. La eveniment a participat şi Pro Marele Maestru al Marii Loji Unite a Angliei, Fratele Peter Lowndback, care a condus lucrările. Aproximativ 700 de invitaţi au luat parte la eveniment. printre cei invitaţi a fost şi Marele Maestru din Trecut al Marii Loji din Utah, Fratele Glen Cook.



 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica