Marea Lojă Naţională Franceză este în pragul unui alt scandal financiar

joi, 10 februarie 2011


Or.'. Paris, Franţa. Mai este o săptămână până la aflarea sentinţei ce va fi emise de Tribunalul din Paris, iar Marea Lojă Naţională Franceză este în faţa unui alt scandal financiar. Consiliul de Administraţie a aprobat un contract în valoare de 35.000 euro pentru o companie de comunicaţii.


A doua putere masonică din Franţa, GLNF, se află de mai bine de un an de zile într-un permanent scandal cu implicaţii financiare şi de putere politică. Marile Loji din Europa au încercat să aplaneze conflictul dar nu a existat niciun rezultat. Nici măcar intervenţia Marii Loji Unite a Angliei nu a reuşit să oprească escaladarea conflictului intern din GLNF.

Numărul opozanţilor direcţi ai lui Stifani creşte de la o zi la alta. Deja se vorbeşte despre un număr de 10.000 de Masoni care au de gând să părăsească Marea Lojă Naţională Franceză. Suveranul Mare Comandor şi ceilalţi doi şefi ai Riturilor au declarat că ei consideră că funcţia de Mare Maestru este vacantă, practic, oferind sprijin celor câtorva mii de Masoni francezi care doresc răsturnarea Marelui Maestru. Celelalte Mari Loji din Franţa se opun "dictaturii" lui Stfani, acuzându-l că a distrus imaginea masoneriei franceze pe plan internaţional şi naţional.

Totuşi, ultima carte nu a fost jucată, iar o posibilă intervenţie a Marii Loji Unite a Angliei ar putea aplana conflictul în favoarea lui Stifani. Delegaţia GLNF se va întâlni cu delegaţiile UGLE şi a MLUG (Marile Loji Unite ale Germaniei) la ceremonia de fondare a Marii Loji Naţionale a Principatului Monaco, eveniment care va avea loc în zilele următoare.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica