Dialogul cu tinerii lideri africani

miercuri, 11 mai 2011


Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) a luat parte la o discuţie cu privire la rolul tinerilor lideri africani şi la rolul dialogului. Invitatul acestei discuţii deschide a fost domnul Geoffrey Nyarota, născut în Zimbabwe şi fondator al Zimbabwe Times (fondat în anul 2006). Nyarota este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Africa. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa României, Statelor Unite, Franţei, Ghanei şi Mali.


La întrebarea adresată de APMR (Am văzut revoltele ciber-populare în lumea arabă recent. Ei sunt "noii" lideri africani. Dar ştim şi faptul că în Africa Centrală, de Est şi de Vest există o lacună de democraţie. Cum pot tinerii lideri africani din acele ţări să folosească exemplul fraţilor lor şi au ei "puterea" necesară de comunicaţii pentru a o folosi?) domnul Nayrota a răspuns:

"Cred că pe termen lung este probabil. Dar situaţia diferă de la ţară la ţară. Totul depinde de nivelul de control al autorităţilor asupra populaţiei. Nu văd evoluţiile din nordul Africii fiind replicate în Zimbabwe. Preşedintele are control efectiv prin armată, poliţie etc., asupra populaţiei. Tendinţa în Zmbabwe este ca Uniunea Africană să joace un rol critic pentru democraţia din Zimbabwe. Zimbabwe trăieşte cu speranţă, este un popor de optimişti".

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica