Andrey Bogdanov a fost reales Mare Maestru al Marii Loji a Rusiei

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Cine este Marele Maestru al Rusiei? O întrebare pusă de foarte mulţi Fraţi din Rusia, România şi de peste hotare. Pe numele său complet, Andrey Vladimirovich Bogdanov se năştea la data de 31 ianuarie 5970/1970, în Orientul Mozhaysk, lângă Moscova. A absolvit Academia de Studii Economice din Rusia şi a activat în spectrul politic şi al societăţii civice încă de tânăr, ocupând diferite funcţii în structuri şi organizaţii politice şi civice.A fost liderul Partidului Democratic din Rusia din 6005/2005 şi până la dizolvarea acestuia în anul 6008/2008, un partid la care şi-a depus adeziunea încă din anul 5990/1990. Imediat după dizolvarea partidului, Prea Respectabilul se alătură Cauzei Drepte, partid de orientare liberală, fondat în februarie 6009/2009.
Fratele Andrey Bogdanov a candidat la funcţia de primar al Orientului Sochi, dar se retrage din cursă, cedând voturile şi la funcţia supremă în stat, aceea de Preşedinte ale Federaţiei Ruse. În 6009/2009 a fondat Centrul Andrey Bogdanov, o echipă independentă de analişti şi experţi care se dedică mediului socio-politic şi civic.Pe 19 februarie 6008/2008, Marele Maestru vorbea, în direct la Russia Today, despre decizia de a-şi declara denitatea de Mason şi, mai ales pe aceea de Mare Maestru al Marii Loji a Rusiei. Prea Respectabilul a declarat faptul că acest lucru este normal în alte ţări şi, dacă suntem mai atenţi, vom observa că pe site-urile oficiale există o poză şi numele Marelui Maestru, mai mult decât atât, aceştia sunt persoane publice."În zilele noastre, când Guvernul şi Masoneria sunt împreună, nicio revoluţie nu avut loc", a declarat Marele Maestru Andrey Bogdanov.

Întrebat fiind, de un telespectator, cărei Mari Loji din străinătate este afiliată Marea Lojă a Rusiei, Frăţia Sa a răspuns:"Loja noastră Mamă este Marea Lojă Naţională Franceză". La întrebarea: ce propun Masonii pentru Rusia?, Marele Maestru a răspuns: "Prefer să nu vorbesc despre Masonie atunci când vine vorba despre politică. Sun gata să revin, după alegeri şi să acord un interviu cu privire la Masonerie. Noi, Masonii preferăm să nu vorbim despre politică şi religie deci, fără întrebări". Moderatorul a replicat: "deci, cariera dumneavoastră politică nu are legături cu Masoneria", iar Marele Maestru a confirmat: "nicio legătură cu Masoneria".
Gustavo Rafii (Mare Maestru al Marelui Orient al Italiei)
şi Andrey Bogdanov (Mare Maestru al Marii Loji a Rusiei)

Andrey Bogdanov, de 40 de ani, în prezent este căsătorit şi are trei copii. A fost reales Mare Maestru al Marii Loji a Rusiei, în martie, pentru un mandat de încă cinci ani de zile (6010/2010-60152015). În calitatea sa de Mare Maestru al Marii Loji a Rusiei duce o muncă asiduă de revitalizare a Ordinului Masonic Rusesc pe plan naţional şi internaţional. Se implică activ în operele de caritate şi participă frecvent la reuniunile masonice internaţionale. Este singurul Mare Maestru din această parte a Europei a cărui Mare Lojă are un program de promovare a masoneriei în spaţiul media-virtual.

Agenţia de Presă Masonică din România salută realegerea Ilustrului Frate Andrey Vladimirovich Bogdanov în funcţia de Mare Maestru al Marii Loji a Rusiei şi apreciază intenţiile acestuia de a acorda mai multă atenţie audiovizualului cibernetic şi a promovării aferente Marii Loji a Rusiei.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica