Consiliul doreşte crearea unui corp diplomatic activ

vineri, 29 ianuarie 2010

Consiliul şi-a exprimat intenţia, prin intermediul Decretului I/6010 A.'.L.'., de a construi un corp diplomatic activ. Ca urmare a acestui lucru, în luna martie a acestui an profan, Agenţia de Pesă Masonică din România va analiza posibilitatea de a crea un Secretariat General şi de a avea un corp diplomatic masonic activ, pentru a face faţă dinamismului fenomenului masonic şi expansiunii APMR la nivel mondial.

În cadrul propunerilor din ultima reuniune, Consiliul a schiţat o eventuală structură a corpului său diplomatic format din două categorii (de reprezentativitate la nivel înalt şi afaceri externe şi de garantare a relaţiilor diplomatice, de colaborare şi culturale). Din prima categorie vor face parte: Înalţi Repezentanţi - însărcinaţi cu afaceri externe (numiţi direct de Fratele Fondator, fără aprobarea Consiliului), Reprezentanţi (desemnaţi de APMR şi numiţi de Fratele Fondator) etc. Din a doua categorie vor face parte: Ambasadori şi Ambasadori Onorifici, Consuli şi Consuli Onorifici etc.

De asemenea, Fratele Fondator nu a uitat de analizarea posibilităţii de a instala un Secretariat pentru Valea (Republica Federativă) Brazilia.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica