Conventul Marii Loji din Gabon (2009)

luni, 11 ianuarie 2010

Or.'. Libreville, Gabon. În data de 31 octombrie 2009/6009, a avut loc Conventul Marii loji din Gabon. Delegaţiile au fost preluate de la aeroport cu maşini de lux, fiecare având câte un şofer, acestea fiinda cazate la hotelul The Laico, localizat pe coasta Orientului Libreville.

Sâmbătă a avut loc Conventul. delegaţiile au fost preluate de miniflota de automobile şi transportată la Templul din Libreville, situat în incinta "La Cite de la Democratie". În jurul orei 10:00, ora locală, a început şi ceremonia. Fratele Ali Bongo Ondibama se prezenta la acea vreme ca Asistent al Marelui Maestru, Mare Maestru desemnat şi Preşedinte al Republicii Gabon. După acordarea onorurilor, delegaţiile celor 23 de Mari Loji prezente au ţinut un moment de reculegere pentru Marele Maestru trecut la Orientul Etern.

Pro Marele Maestru al Marii Loji din Gabon a dat citire raportului anual. A urmat apoi instalarea Fratelui Ondibama, ceremonie condusă de Marele Maestru al Marii Loji Naţionale Franceze (fostul Mare Secretar, Fratele Jean Alevinat, a fost numit Mare Maestru Adjunct). Astfel, în jurul orei 15:00, ora locală, au luat sfârşit ceremoniile. Seara, până la dineul de gală, Marele Maestru ondibama a ţinut să invite, în cadrul unei reuniuni private, un număr limitat de reprezentanţi ai Marilor Loji prezente (Marea Lojă Naţională Franceză, Marea Lojă din Africa de Sud etc). Evenimentul a avut loc în Palatul Prezidenţial din Gabon.

În următoarele două-trei zile, au mai avut loc o serie de întâlniri informale între delegaţiile străine din Franţa, Ghana, Africa de Sud etc, cu diferite autorirăţi din conducerea statului gazdă.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica