Consiliul Agenţiei de Presă Masonică din România condamnă instigarea la răzvrătire împotriva Marilor Maeştri

miercuri, 3 februarie 2010

Or.'. Bucureşti, România. Consiliul, reunit în Sesiune Extraordinară, a luat act de acţiunile săvârşite împotriva conducătorilor din anumite Mari Jurisdicţii şi condamnă, vehement, orice tip de acţiune de instigare la răzvrătire împotriva Marilor Maeştri. Pentru a doua oară în Sesiune Extraordinară, în acest an, Consiliul a emis Decretul II/6010 A.'.L.'.

Consiliul, reunit în Sesiune Extraordinară, în virtutea prerogativelor prevăzute în Carta APMR şi

CONSIDERÂND

Că acţiunile din ultima perioadă, săvârşite împotriva conducătorilor Marilor Jurisdicţii, sunt acte profane Ordinului Masonic.

Că actele de instigare la subminarea autorităţii Marilor Maeştri sun acte de instigare la subminarea Principiilor Francmasoneriei Universale.

DECRETEAZĂ

Articol unic - Consiliul a luat act de aceste acţiuni şi le consideră acte non masonice, de caracter profan Ordinului. Agenţia de Presă Masonică din România respinge, în mod categoric, orice astfel de gest, considerându-l a fi o insultă la Principiile Francmasoneriei Universale şi a Constituţiilor Masonice, o încălcare a Regulamentelor Interne ale Marilor Loji şi a Tradiţiei păstrate în Templul Nostru. Orice manifest împotriva Ordinului este considerat profan şi, prin urmare, invalid. Consiliul consideră comunicaţia ca fiind cheia viitorului Ordinului Nostru şi nu o unealtă menită distrugerii noastre din interior.

Dat în Or.'. Bucureşti, în ziua a III-a din luna a II-a a anului 6010 A.'.L.'.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica