Gustavo Pardo Valdes - portavoce a democraţiei

vineri, 1 aprilie 2011


Or.'. Havana, Cuba. Probabil zilele acestea sunt foarte mulţi Masoni care se întreabă cine este Gustavo Pardo Valdes? Şi, mai ales, de ce o voce a democraţiei rezistă atât de mult într-o ţară al cărui regim aduce atingere Cartei Drepturilor Omului?


Gustavo Pardo Valdes - Masonul

Gustavo Pardo Valdes a fost iniţiat în Masonerie în anul 1984, în Loja La Luz de Occidente, unde a ocupat funcţia de Secretar al Lojii. În anul 1986 se transferă în Loja Habana, unde a ocupat următoarele funcţii: Maestru Venerabil, Prim Supraveghetor, Secretar, Reprezentant în faţa Înaltei Camere a Marii Loji din Cuba şi Părinte Spiritual.


Din anul 1991 a fost Secretar al Comisiei de Bibliotecă, iar în 1994 a fost ales Preşedinte al Comisiei Permanente de Bibliotecă. În anul 200 este ales în funcţia de Preşedinte al Comisiei de Relaţii Publice. Anul 2006 îi aduce "Premiul de Merit Masonic". Fratele nostru este membru de onoare a 10 Loji Masonice şi garant de amiciţie al 12 Loji Masonice.

De asemenea, Gustavo Pardo Valdes, a avut şi o importantă activitate în cadrul Academiei de Înalte Studii Masonice. În 1997 intră în Secţiunea de Simbolism, în 1998 devine Secretar al Secţiunii de Simbolism, iar în 2005 este ales Preşedinte al Academiei de Înalte Studii Masonice.
În anul 1985 intră în Loja de Perfecţie Galileo Nr. 28, iar în anul 1986 intră în Capitolul Galileo Nr. 81. În anul 1987 devine Cavaler Kadosh, iar în 1988 intră în Consistoriul Santiago Nr. 1.

Este încoronat Suveran Mare Inspector General în anul 1999, iar în 2001 devine membru activ al Supremului Consiliu pentru Cuba. Gustavo Pardo Valdes a fost ales Mare Cancelar şi Secretar General al Supremului Consiliu pentru Cuba.


Gustavo Pardo Valdes - profanul

Născut în 1946 în Havana, în viaţa profană Fratele Gustavo este specialist geotehnic şi autor al mai multor cărţi despre Masoneriei. S-a remarcat ca fiind o puternică portavoce a democraţiei în regimul castrist, iar pentru convingerile sale democratice, Gustavo Pardo Valdes a fost arestat de guvernul cubanez, fiind deţinut politic. După ce a ieşit din închisoare, Fratele nostru a continuat să vorbească în favoarea democraţiei, asumându-şi riscuri într-un regim catalogat de extrem de multe naţiuni ca fiind totalitar.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica