Humberto Moreira - o viziune de viitor

miercuri, 6 aprilie 2011


Or.'. Ciudad de Mexico, Mexic. Masoneria mexicană este recunoscută la nivel mondial ca fiind una din ţările fondate pe principiile Francmasoneriei Universale şi pe spiritul frăţesc. Mexicul este o ţară care a fost adesea condusă de iluştri Fraţi Masoni, începând cu cel mai cunoscut dintre aceştia, Benito Juarez Garcia. După o lungă absenţă de pe scaunul prezidenţial al Mexicului, Francmasoneria naţională din Mexic are şansa de a avea din nou un Frate care să le conducă destinele. Este vorba despre Humberto Moreira.


Humberto Moreira - profanul

Humberto Moreira Valdés (născut în Orientul Saltillo, Coahuila, la 28 iulie 1966) este un tânăr om politic şi liderul Partidului Revoluţionar Instituţional. Născut într-o familie de profesori, Moreira este absolventul Universităţii Ibero-americane şi al Institutului Naţional de Administraţie Publică.


În anul 1988 a început să lucreze pentru Ministerul de Educaţie Publice în capitala Mexicului, conducând, de-a lungul timpului, mai multe departamente. În anul 1994 revine în Orientul său natal unde a fost delegat al CONAFE (Consejo Nacional de Fomento Educativo) şi al INEA (Instituto Nacional para la Educación de los Adultos). Din 1999 este numit Ministrul al Educaţiei Publice în Coahuila, funcţie ocupată până în anul 2002.

În 2002 este ales Primar al Orientului Saltillo, iar din 2005 a devenit candidatul PRI pentru funcţia de guvernator al statului Coahuila. Moreira câştigă alegerile în acelaşi an, cu cel mai mare număr de voturi din istorie. Pe 4 ianuarie 2011 şi-a încheiat mandatul de guvernator al statului, devenind preşedinte al partidului istoric PRI, un partid de orientare liberală, foarte apreciat de Comunitatea Masonică Naţională din Mexic. Din această ultimă funcţie, Moreira este văzut ca un potenţial viitor preşedinte al Mexicului, în alegerile prezidenţiale ce vor urma.


Humberto Moreira - Masonul

Nepot de Mason, Moreira şi-a dedicat întreaga viaţă educaţiei şi are încrederea că educaţia va sta la baza viitorului prosper al Mexicului. Ca orice Frate Mason, Moreira şi-a continuat perfecţionarea în cel mai puternic rit masonic din Mexic: Ritul Scoţian Antic şi Acceptat.

Pe 25 aprilie 2008, Moreira este încoronat Suveran Mare Inspector General al Supremului Consiliu pentru Mexic (Lucerna #56). În discursul său a adus un omagiu bunicului său, Fratele Rubén Moreira Cobos (încoronat Suveran Mare Inspector General la 10 februarie 1940), un om care, la rândul său, şi-a dedicat viaţa educaţiei.


În acelaşi discurs, Fratele nostru amintea despre idealurile pentru care Masoneria şi Masonii trebuie să lupte şi să le apere; a vorbit despre unitate fraternă şi de obligaţiile noastre în calitate de Masoni şi cetăţeni ai unei ţări. În discursul său de factură eminamente masonică, Moreira sublinia faptul că unificarea Lojilor este importantă pentru realizarea unei platforme de linişte, de pace, de unitate şi de comunicare fraternă.


Încă de la începutul acestui an ideile lui Moreira au fost îmbrăţişate de majoritatea liderilor masonici din mexic, iar reforma pentru educaţie propusă de Moreira va găsi sprijin în sânul Confederaţiei Marilor Loji Regulare din Mexic.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica