SENATUL BRAZILIAN A ADUS UN OMAGIU MASONERIEI

miercuri, 25 martie 2009

ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU MARELE ORIENT ROMÂNIA ŞI EUROPA, AGENŢIA DE PRESĂ MASONICĂ DIN ROMÂNIA VĂ PREZINTĂ RELATĂRILE DE LA TRIBUNA SENATULUI FEDERAL BRAZILIAN ASUPRA MASONERIEI NAŢIONALE A BRAZILIEI

Pe data de 20 marie 2009 e.:v.:, la ora 20:00, ora locală, Senatul Braziliei a adus un omagiu Masoneriei Braziliene. În fruntea acestei organizări laice de caracter masonic naţional a fost senatorul Mozarildo Cavalcanti (Partidul Muncitorilor din Brazilia-RR). Acesta este mason şi descendent al unei familii de masoni.
Acesta afirma în faţa celor prezenţi la reuniune, masoni şi senatori, faptul că peste 5.000 de Loji Masonice lucrează neîncetat pe teritoriul naţional, desfăşurţnd activităţi dela cele esoterice până la cele de vaccinare a populaţiei şi combaterea narco-traficului.
În Omagiile aduse Masoneriei în anul 2005 şi 2007 e.:v.:, Mozarildo a declarat că, de-a lungul secolelor, Masoneria a avut ca scop progresul moral, intelectual şi tehnologic al umanităţii.
În Brazilia, Masoneria a început cu Marele Orient al Braziliei, recunoscut de Marele Orient al Franţei. Aceasta era unica obedienţă baziliană care, în timp, a plecat de sub aripa protectoare franceză, mergând spre cea a Marii Loji Unite a Angliei.

Senatorul a mai amintit şi faptul că pe data de 20 august 1822 e.:v.:, prin unirea Lojilor: Esperança, Comércio e Artes şi União e Tranqüilidade, a luat naştere Marele Orient al Braziliei. Primul Mare Maestru a fost Patriarhul Independenţei, José Bonifácio de Andrada e Silva.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica