IMNA şi-a numit Comisarul pentru România

vineri, 19 iunie 2009

IMNA Communication and Press Department a anunţat în cursul acestei seri, via e-mail, faptul că, în viitorul Regulament Intern al IMNA, în curs de redactare, va cuprinde următoarele două categorii reprezentative şi de colaborare:

Înalt Reprezentant IMNA
Înalt Comisar IMNA
Comisar (naţional) IMNA
Alţi Reprezentanţi şi Comisari IMNA


Colaborator
Corespondent Permanent
Corespondent


Prima categorie este atribuită reprezentărilor IMNA în cadrul evenimentelor, comunicărilor Fondatorului IMNA cu alte organizaţii, persoane ori structuri.

Înaltul Reprezentant este o categorie specială. Reprezintă Fondatorul IMNA în cadrul oricăror evenimente ori participări oficiale. Este canal de comunicaţie între Fondatorul IMNA şi oricare alt interlocutor. Numărul Înalţilor Reprezentanţi este foarte redus, în principiu, aceştia fiind numiţi în baza intereselor Fondatorului IMNA.


Înaltul Comisar reprezintă interesele IMNA şi ale Fondatorului său la nivel continental. Numărul acestora va fi limitat la şase, adică un Înalt Comisar pentru fiecare continent. De exemplu EMNA ori APML va avea câte un Înalt Comisar.


Comisarul (naţional) reprezintă o categorie mai numeroasă. Pentru fiecare stat în care IMNA îşi consideră importante interesele şi politicile dedicate implementării, va fi numit un Comisar. Acesta este, în principiu rezident în acel stat. Obligaţia acestuia este aceea de a supraveghea activităţile masonice din acea jurisdicţie.


Alţi Reprezentanţi şi Comisari IMNA. Această categorie reprezintă o serie de persoane numite de Fondatorul IMNA ori de Înalţii Reprezentanţi IMNA, cu aprobarea Fondatorului IMNA, pentru a îndeplini diverse sarcini stabilite la momentul respectiv.

În categoria a doua, este vorba despre statutul echipei active a membrilor IMNA, indirect prin structurile continentale.

Colaboratorul reprezintă acea persoană care dispune de cele mai multe atribuţii în cadrul publicaţiilor ori agenţiilor de presă masonică naţională. Acesta/aceasta poate reprezenta, fără drept de decizie, structura respectivă, poate prezenta evenimente ori redacta articole.

Corespondentul permanent reprezintă cea mai importantă categorie. Acesta este numit astfel datorită faptului că are obligaţia de a emite informaţii masonice permanent, dintr-o Lojă, Obedienţă, jurisdicţie masonică etc.

Corespondenţii, sunt acele persoane care nu emit în mod constant informaţii şi nici nu au un statut privilegiat.

Singura categorie care are drept de decizie, prin acceptul Fondatorului IMNA, este categoria Înalţilor Reprezentanţi IMNA. Restul se supun regulamentelor IMNA şi reprezintă strict interesele IMNA.

Toate persoanele care se încadrează în aceste categorii au dreptul de a ascunde identitatea lor, sub protecţia anonimatului conferit de statutul lor în faţa Fondatorului IMNA. Orice persoană care divulgă identitatea unui membru este exclus fără drept de apel şi fără acordul fondatorului IMNA. Publicaţiile sunt obligate să îi publice identitatea şi să anunţe faptul că nu mai este recunoscut/recunoscută ca atare.


În România a fost deja numit un Înalt Reprezentant IMNA, care deţine şi statutul de Comisar (naţional) al IMNA pentru România. Identitatea acestuia se află sub protecţia anonimatului. Va fi pusă la dispoziţie o adresă de e-mail a Frăţiei Sale, prin care toţi cei care doresc îi vor putea scrie. Interesele IMNA şi ale Fondatorului IMNA în România vor fi reprezentate de acesta, având drept de decizie, cu acordul Fondatorului IMNA. Practic, prezenţa acestuia va echivala cu aceea a Fondatorului IMNA.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica