Marea Lojă din Republica Dominicană acceptă participarea femeilor în Lojile Masonice

marți, 30 martie 2010


Or.'. El Seibo, Republica Dominicană. Marele Maestru al Marii Loji din Republica Dominicană a uimit o parte a comunităţii masonice! După 150 de ani de interzicere a accesului femeilor în lucrările Marii Loji, Marele Maestru Ponciano Rondón Sánchez a promulgat o rezoluţie prin care se permite femeilor să participe la lucrările masonice ale Lojilor. Prima Doamnă a Republicii Dominicane a primit acest drept şi un manual al Ucenicului Mason.

Domnia Sa a fost numită Preşedinte Ad Vitam al primei Loji Masonice din insulă şi Preşedinte al
Instituto de Capacitación Eugenio Maria de Hostos, devenind prima femeie preşedinte de la fondarea acestui institut, în 5826/1826, şi până în prezent.


Prima Doamnă a declarat: "Accept ca femeie pentru marele avans pe care l-au dat femeile şi pentru pasul spre deschidere de care au dat dovadă bărbaţii în societate şi, în mod special, în societatea dominicană". Aceasta a adăugat: "Faptul că femeile pot face paşi înainte, să ocupe spaţii care înainte erau închise, este un mare exemplu că femeia are un mare loc alături de dumneavoastră, este un privilegiu să poţi servi poporul aşa cum o fac bărbaţii şi să putem contribui din condiţia noastră la dezvoltarea unei ţări dragi, a unui popor pe care îl iubim şi a oamenilor la care ţinem, respectăm şi admirăm".

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica