Oscar de Alfonso Ortega

luni, 15 martie 2010

Cine este Oscar de Alfonso Ortega? Este o întrebare pe şi-o pun foarte mulţi Masoni şi profani! Prea Respectabilul Mare Maestru Oscar de Alfonso Ortega se năştea în ziua de 31 mai 5967/1967, în Orientul Barii de Sant Josep, Valencia, fiind botezat în religia catolică (fiind nepracticant). Acesta a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Valencia, promoţia 5990/1990, în prezent lucrând în Biroul de Avocatură „De Alfonso Abogados”. Este căsătorit şi are două fete, fiind de orientare politică conservatoare.

Este un ascultător de muzică pop, pop rock şi îi plac melodiile spaniole ale anilor 80 şi 90. Cărţile preferate sunt „Shibumi” şi „Cartas de un sexagenario voluptuoso”. Emisiunea TV preferată este Dexter.

A fost iniţiat în Masonerie la vârsta de 30 de ani şi a ocupat de mai multe ori funcţia de Mare Maestru Provincial pentru Valencia, acum câţiva ani fiind şi Asistent de Mare Maestru. Actualmente are Gradul 33, fiind Suveran Mare Inspector General al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din Spania.

Alegerea sa ca Mare Maestru va avea un impact major în societatea iberică, dat fiind faptul că a declarat deschis că doreşte o deschidere a Marii Loji spre lumea profană, încercând să scape masoneria spaniolă de caracterul demonic aruncat de Franco asupra Masoneriei. De asemenea, Marele Maestru a spus că vrea o democraţie mai mare şi transparenţă în luarea deciziilor în cadrul Marii Loji a Spaniei.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica