Ţinuta de Mare Consiliu a Marii Loji din Goias

duminică, 21 martie 2010

Or.'. Goiânia, Brazilia. La ora locală 14:28, Marele Maestru a deschis Ţinuta de Mare Consiliu, spunând tuturor Fraţilor prezenţi faptul că "suma eforturilor poate contribui la construcţia unei Masonerii Unite, Puternice şi Factuale".La Ţinută sunt prezenţi Marele Maestru Adjunct Nailton Pereira da Silva, mai mulţi Mari Maeştri din Trecut, judecătorii Tribunalului de Justiţie Masonică, Delegaţi Masonici, Consilieri, Venerabili etc. Lucrările sunt realizate în baza ritualului unificat şi adoptat de Marile Loji din Goiás, Mato Grosso, Distrito Federal şi Mato Grosso do Sul.Cu câteva ore înainte, la 9:15, ora locală, Mare Maestru a deschis lucrările Consiliului de Venerabili, la care a participat un număr impresionant de Venerabili de Loji din toate părţile statului. În cadrul reuniunii Tribunalului de Justiţie Masonică, prezidat de Fratele Camilo Alves do Nascimento au participat şi Marele Maestru şi Marele Maestru Adjunct.
În paralel avea loc şi Simpozionul de Instrucţie a Maeştrilor de Ceremonii, în cadrul Templului Condomínio Arte Real. Marele Inspector Liturgic al GLEG, Fratele Donato Divino da Silva, a condus lucrările. Obiectivul a fost acela de a familiariza Maeştrii de Ceremonii cu noul ritual adoptat.

La ora 14:50, ora locală, a avut loc Reuniunea soţiilor de Francmasoni, eveniment condus de Claudia Regina, soţia Marelui Maestru GLEG. Corul GLEG a susţinut un scurt recital în cadrul acestei reuniuni.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica