Jean-Michel Mascherpa, Mare Maestru al Marii Loji Alpina din Elveţia

luni, 7 iunie 2010

Or.'. Geneva, Elveţia. Un Mare Maestru genovez se află în fruntea Marii Loji Alpina, începând de sâmbătă 5 iunie. Pentru următorii patru ani Fratele Mascherpa va conduce Marele Consiliu al marii Loji elveţiene.

Din 5844/1844 şi până în prezent au existat doau patru cazuri în care Marele Maestru a fost genovez. De aceea, foarte mulţi Fraţi vorbesc despre reântoarcerea "unui genovez" în fruntea Obedienţei. Trebuie menţionat faptul că din cei aproximativ 4.0000 de membri, 650 se află în Orientul Geneva.

Marele Maestru a declarat că a fost onorat de alegerea sa. De asemenea, Frăţia Sa a explicat şi de ce în ultimii 166 de ani au fost doar patru Mari Maeştri din Geneva, menţionând faptul că cel care ocupă această funcţie trebuie să se dedice pe deplin atribuţiilor de Mare Maestru. Fratele a mai declarat şi faptul că după pensionarea sa, în 6004/2004, a avut mai mult timp la dispoziţie, iar acum, la 68 de ani, încă se simte plin de energie.

Întrebat dacă nu cumva are şi o politică şi de ce au Fraţii din geneva reputaşia de a fi radicali, Marele Maestru Mascherpa surâde spunând că a fost consilier în Geneva din partea Partidului Liberal şi că trebuie uitată ideea Francmasoneriei radicale.

Cine este Jean-Michel Mascherpa?

Născut în aprilie 5942/1942, în orientul Blida din Algeria, într-o familie de comercianţi şi întreprinzători originari din Orientul Bioggio. Până în 1960 a locuit în Algeria după care, pentru continuarea studiilor, a plecat în Franţa. La Geneva a studiat biologia şi şi-a luat doctoratul în informatică. Ulterior a devenit lector în biologie la Universitate şi a fost liderul departamentului de cercetare al Grădinii Botanice. În 5985/1985 a fost numit Director al Centrului de Horticultură din Lullier şi mai apoi Co-Director al Direcţiei General pentru Mediu.

Este căsătorit de 43 de ani şi nu are moştenitori din cauza faptul că frăţia Sa se temea de faptul că nu va putea avea suficient timp pentru a dedicat atribuţiilor parentale.

Îi place foarte mult să citească, să se uite la televizor, de asemenea îi ălace grădinăritul, îi plac vernisajele şi vizitele la muzee, precum şi plimbările pe munte.

Cu referire la muzică artă, Frăţiei Sale îi place pianul şi peisajele englezeşti şi flamande, precum şi picturile impresioniste. În tinereţe a practicat judo, scrimă şi handbal.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica