Mesajul Secretarului Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare

miercuri, 9 iunie 2010


11 mai 2010

CĂTRE TOŢI MARII MAEŞTRI ŞI MARII SECRETARI

Iubite Mare Secretar,

A X-a Conferinţă Mondială a Marilor Loji realizată în Libreville, Gabon, a fost un succes. Cei care nu au putut participa au ratat o oportunitate unică în viaţă, care foarte probabil nu va putea fi repetată. Preşedinţii a patru ţări au participat, iar comitetul organizator trebuie felicitat pentru excelentele aranjamente.

Acum a sosit timpul pentru a face aranjamentele şi planurile de realizare a celei de-a XI-a Conferinţe Mondiale în Cartagena, Columbia, în 12-14 mai 2011. Tocmai m-am întors din Cartagena şi vă spun că am fost impresionat de potenţialul unei alte măreţe conferinţe, aceasta ca o subestimare brută. Pregătirile sunt în toi pentru a conferi tuturor participanţilor o conferinţă agradabilă şi benefică.

Cartagena este un splendid oraş modern alb şi, în aceeaşi măsură, un oraş cu şarmul vechi al străzilor înguste, parcurilor mici şi piaţetelor în care te poţi relaxa şi de care te poţi bucura. De asemenea şi-a conservat moştenirea veche, înclusiv zidul care înconjoară oraşul şi fortăreaţa care a fost construită de pionierii spanioli pentru a se apăra de piraţi. În plus, muzeele ne întorc în timp, în perioada pre-hispanică a culturii indiene care a demonstrat un remarcabil avansat stil de viaţă.

Am călătorit fără probleme, mergând şi conducând prin tot oraşul, fără niciun fel de preocupare. Am stat cu Marele Maestru la două dimineaţa la o cafenea în aer liber, bucurându-ne de sunetele împăciuitoare ale oceanului, împreună cu cele ale muzicii societăţii moderne. În ciuda celor scrise în presă, am găsit mai puţine motive de îngrijorare decât aş găsi în multe oraşe nord-americane.

Comitetul organizator a create broşuri pentru a fi trimise pe e-mail fiecărei Mari Loji, cereri de înscriere, opţiunile hoteliere şi timpul limită pentru prezentarea documentelor. Tema principală a conferinţei se va baza pe potenţialul Francmasoneriei de a participa în problematicile sociale cu care se confruntă societatea modernă din ziua de azi.

Cum a fost aprobat de Conferinţă, contribuţia solicitată este de 300 $ pe 18 luni pentru acoperirea costurilor pentru conferinţă. Şasa Mari Loji şi-au achitat deja contribuţia, de la conferinţa din Gabon.

Contribuţiile pot fi facute direct către adresa mea de mail, de la sfârşitul acestui antet sau transferate către:

Thomas W. Jackson
World Conference
Routing #031315036
Account #103 00 586
Orrstown Bank
P.O. Box 250
Shippensburg, PA 17257

Este plăcerea mea, în numele Marii Loji din Cartagena, Columbia, să invit toţi Marii Maeştri sau reprezentanţii lor şi Marii Secretari ai Francmasoneriei Regulare să participe la această conferinţă. Sper să vă întâmpin în Cartagena.

Cu sinceră consideraţie fraternală,

Thomas W. Jackson RWPGS
Secretar Executiv

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica