Agenţia de Presă Masonică din România a participat la o nouă conferinţă a Departamentului de Stat din S.U.A.

luni, 24 ianuarie 2011


Or.'. Istanbul, Turcia. În cursul zilei de azi, Agenţia de Presă Masonică din România a participat la o nouă conferinţă internaţională a Departamentului de Stat din S.U.A., eveniment organizat la Istanbul, Turcia. În cadrul asistenţei a putut fi observată şi prezenţa Consulatului american de la Beijing.


Cele două invitate au fost doamna Dilek BIL (Preşedinte KAGIDER - Asociaţia Femeilor de Afaceri din Turcia) şi doamna Ambasador Melanne VERVEER (Ministru Plenipotenţiar al Secretarului Departamentului de Stat din S.U.A. pentru Problemele Globale ale Femeilor).

În cadrul conferinţei (Femeile ca forţă economică) cele două invitate au vorbit despre rolul activ al femeilor în viaţa politică, socială şi economică a unei ţări, menţionând că dacă acest lucru este făcut într-un cadru organizat atunci femeile pot reprezenta un pilon de bază al economiei unei ţări. De asemenea, Melanne VERVEER a spus şi că această conferinţă se bazează pe afacerile mici şi medii (nu pe cele mai şi pe micro afaceri).


În cadrul intervenţiilor (un număr de aproximativ şase întrebări), APMR a lansat două întrebări către Ambasadorul american şi către Preşedintele KAGIDER.

La prima întrebare (De la ultima conferinţă a CIPE - Femeile: Forţa economică emergentă - cum a evoluat statusul politic, social şi economic al femeilor în lume? Oficial la nivel global şi în mod particular în Europa de Est.) au răspuns ambele invitate. "Este o piatră de temelie şi un început puternic. Aceste evenimente le oferă femeilor să aibe posibilitatea de a primi informaţii, sfaturi şi de a realiza o reţea, una în creştere", a declarat Ambasadorul american. Dilek BIL a completat, spunând că "Va fi un program care va continua. Este foarte important networking-ul. Trebuie să realizăm aceste lucruri împreună cu bărbaţii".

La a doua întrebare (KAGIDER plănuieşte să extindă know-how-ul său şi în alte regiuni sau ţări?) a răspuns Dilek BIL: "Avem o singură reprezentanţă la Bruxelles pentru că suntem implicate în procesul Uniunii Europene, dar lucrăm deschis şi, dacă aveţi un proiect ne puteţi contacta şi putem dezvolta ceva comun".

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica