Nouă Mari Loji din Franţa fac front comun pentru refacerea imaginii Francmasoneriei franceze

joi, 20 ianuarie 2011

Or.'. Paris, Franţa. În cursul zilei de 19 ianuarie 2011, nouă Mari Loji franceze au realizat o conferinţă publică cu scopul de a reface imaginea Francmasoneriei din Franţa. Agence France Press a titrat: Front commun de neuf obédiences pour redorer l'image de la franc-maçonnerie, iar ziarul francez La Croix a preluat ştirea.

În introducere, reprezentantul de la Loge Nationale Française a spus: " (...) Fraţii şi Surorile doresc să vorbească în comun". Reprezentanţii Obedienţelor au vorbit despre valorile comune şi despre un proiect pentru societate.

Guy Arcizet (Mare Maestru - Marele Orient al Franţei) a declarat, ironic, faptul că "(...) proiectul nostru se opune celui de la GLNF", făcând referire la faptul că Marele Maestru al GLNF este contestat pentru metodele sale şi pentru comportamentul inadecvat. "El utilizează obedienţa şi resursele acesteia pentru propria glorie", a mai adăugat Arcizet.

La eveniment au participat: Marele Orient al Franţei, Marea Lojă a Franţei, Marea Lojă Feminină a Franţei, Droit Human (din Franţa), Marea Lojă Tradiţională şi Simbolică Opéra, Marea Lojă Feminină de Memphis-Misraim, Loge Nationale Française, Marea Lojă Mixtă Universală şi Marea Lojă Mixtă din Franţa.



 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica