APMR continuă participarea la conferinţele de la Istanbul

marți, 25 ianuarie 2011


Or.'. Istanbul, Turcia. Astăzi a avut loc la Hotelul Hyatt din Istanbul a doua conferinţă organizată de Departamentul de Stat din S.U.A., pe tema Femeile care determină creşterea economică: reuşite, promovocări, oportunităţi.

Conferinţa a început la ora 9:15. Domana Sirin Payzin a fost moderatorul conferinţei, iar invitaţii au fost: Vera Kobalia (Ministrul Economiei şi Dezvoltării Durabile din Georgia), Catharina Kakansson Boman (Secretar de Stat în cadrul Ministerului Întreprinderilor şi Energiei din Suedia), Beth Brooke (Ernst & Young) şi Tayfun Bayazit (Preşedintele Yapi Kredy din Turcia).
Doamna ministru Kobalia a vorbit, printre altele, despre faptul că este important să onbservăm că femeile pot ajuta la susţinerea economiei unei ţări, aşa cum se întâmplă în Georgia, dar cu condiţia ca femeile să aibe aceleaşi drepturi cu bărbaţii.


Secretarul de Stat din Suedia a spus că 15% din femeile din Suedia lucrează în sectorul de educaţie, sănătate, etc. Trebuie să amintim faptul că femeile din zona scandinavă au un important rol în dezvoltarea politică, socială şi economică din acea regiune. De asemenea, doamna Boman a menţionat şi faptul că guvernul suedez ajută femeile în domeniul de afaceri. Tot domnia sa a declarat şi faptul că: "Am făcut o reţea de femei de afaceri ambasador (800 de femei) în Suedia, care poate modela tinnerele fete". Reţea prezentată de Secretarul de Stat este astăzi implementată la nivelul Uniunii Europene.

Beth Brooke de la Ernst & Young (una din cele mai puternice femei din lume - conform topului realizat la New York) a declarat faptul că "o parte a rezolvării problemelor globale stă în oferirea de mai multă putere femeilor". O altă remarcă foarte importantă a doamnei Brooke a fost aceea că "Femeile vor fi principala forţă de muncă în următorii 20 de ani", accentuând faptul că "până în 2030 femeile vor intra în economia globală ca lideri şi femei de afaceri".

Ultima intervenţie a fost a domnului Tayfun Bayazit, care a subliniat şi el faptul că este important să conferim mai multă încredere femeilor în posturile de conducere şi în afaceri.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica