Doi posibili Secretari Generali pentru Agenţia de Presă Masonică din România

joi, 5 noiembrie 2009

Or.'. Bucureşti, România. În cursul zilei de ieri, Secretarul pentru Afaceri Externe al APMR şi-a exprimat dorinţa de a fi analizată propunerea prin care el să preia frâiele viitorului Secretariat General al APMR. Acesta este al doilea posibil candidat pentru funcţia supremă în APMR, încă necreată.
Prin ce se diferenţiază cei doi? Sunt mai multe aspecte, iar printre acestea amintim faptul că secretarul APMR are experienţă în administrarea afacerilor externe ale structurii, vorbeşte fluent limba engleză şi cunoaşte sistemul administrativ şi de funcţionare al APMR. Momentan, actualul Înalt Reprezentant IMNA dispune de vaste cunoştinţe în mediul diplomatic masonic internaţional, cunoaşte întregul mecanism de promovare internaţională şi vorbeşte, în afară de limba noastră, limbile engleză, spaniolă-castellano, portugheză şi se poate spune că se descurcă în limba italiană şi franceză, la nivel de exprimare verbală şi citire, la un nivel bun. În afară de toate aceste calităţi, el a fost singurul care a reprezentat APMR la diverse evenimente.
Fiind un atribut exclusiv al Fondatorului, desemnarea şi numirea viitorului Mare Secretar General, cu patru portofolii, rămâne o "enigmă" deoarece Excelenţa Sa nu a luat o decizie în acest sens. Până în momentul de faţă, singurul care are toate şansele de a fi desemnat şi numit în funcţie este Înaltul Reprezentant IMNA, care se va retrage din funcţie după Solstiţiul de Iarnă, oficializând, în ultimă etapă, suspendarea temporară a activităţii IMNA.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica