Jean-Marc Aractingi - Fondator şi Mare Maestru de Onoare al Marelui Orient Arab

miercuri, 25 noiembrie 2009

Cine este Fondatorul... Marelui Orient Arab? Este o întrebare pe care şi-o pun mulţi Fraţi şi chiar profani. Despre Marele Orient Arab a început să se vorbească în România din momentul în care APMR a făcut o scurtă prezentare a acestei Obedienţe, simbol al Fraternităţii, al diplomaţiei şi înţelegerii între popoare.

Ilustrul Frate Jean-Marc Aractingi 33 şi-a luat diploma de inginer la AgroParisTech (INA-PG), fiind specialist în energie solară şi a urmat cursuri de formare în Şcoala Centrală din Paris. Deţine o diplomă în Diplomaţie Superioară, obţinută în cadrul Centre d'Etudes Diplomatiques et Stratégiques de Paris (CEDS). Fratele Aratingi a fost şi stagiar al Collège Interarmées de Défense, fosta Şcoală de Război a Franţei.

Frăţia Sa este în prezent Preşedintele Asociaţiei Franco-arabe a Absolvenţilor de Înalte Şcoli Franceze şi consilier personal de la mai multor şefi de stat din Africa.


Este autorul cărţilor "Peintres Orientalistes" şi "La politique à mes trousses", fiind şi co-autor, alături de Christian LOCHON, al cărţii "Secrets initiatiques en Islam et rituels maçonniques" un volum prezentat de Agenţia de Presă Masonică din România.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica