A X-a Conferinţă Mondială a Marilor Loji - va începe în câteva ore

miercuri, 4 noiembrie 2009

Or.'. Libreville, Gabon. În numai câteva ore se vor deschide lucrările celui mai important eveniment maosnic al anului: A X-a Conferinţă Mondială a Marilor Loji. Evenimentul istoric va aduce în prim planul vieţii masonice internaţionale o Vale cu o istorie zbucuimată, dar care şi-a lăsat amprenta în istoria Africii şi în istoria mondială.
Evenimentul este şi mai interesant în condiţiile în care Marele Maestru Omar Bongo a trecut la Orientul Etern cu doar câteva luni înainte de a-şi vedea un vis împlinit, acela de a aduce Valea Gabon şi Orientul Libreville în atenţia Comunităţii Masonice Internaţionale.
Publicaţia, on-line, de limbă franceză, Le Monde Maçonnique vorbeşte în ediţia sa, din data de 4 noiembrie, despre instalarea Fratelui Ali Bongo, în scaunul Marelui Maestru al Marii Loji din Gabon. Practic, acest articol soseşte ca o completare a unui articol publicat de APMR în urmă cu ceva timp, articol în care se vorbea despre urgenţa instalării unui nou Mare Maestru în persoana Fratelui, acum şi Preşedintelui, Ali Bongo, fiul răposatului Omar Bongo.
Evenimentul, patronat de Secretarul General Thomas Jackson, Mare Secretar din trecut al Marii Loji din Pennsylvania, reprezintă o provocare pentru Comunitatea Masonică Gaboneză care are aţintiţi asupra sa ochii Comunităţii Masonice Internaţionale.
Tema centrală a conferinţei din acest an este "Arta de a construi mediul nostru înconjurător împreună". Ceremonia de deschidere (va avea loc în incinta Palatului Internaţional de Conferinţe) va începe la ora locală 18:30 şi se va încheia la ora 19:30, atunci când va urma un banchet în cinstea invitaţilor. Banchetul va lua sfârşit la ora 21:30 şi se va desfăşura în incinta Palatului pentru Banchete.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica