AGENŢIA DE PRESĂ MASONICĂ DIN ROMÂNIA SE AFLĂ ÎN TRATATIVE CU MEMBRI AI MARII LOJI DIN CUBA - OBEDIENŢĂ REGULARĂ - PENTRU A ALEGE PRIMII CORESPONDENŢI

joi, 23 aprilie 2009

AGENŢIA DE PRESĂ MASONICĂ DIN ROMÂNIA, se află în tratative cu membri ai Marii Loji din Cuba, Putere Masonică recunoscută de Marea Lojă Unită din Anglia, pentru a stabili relaţii diplomatice şi de corespondenţă permanentă şi exclusivitate pentru ştirile şi evenimentele masonice de pe insulă.
Marea Lojă din Cuba este a doua Putere Masonică Regulară din America Latină, după Marele Orient din Brazilia, cu care avem deja relaţii, fiind şi una dintre cele mai vechi Masonerii Naţionale din acel spaţiu geografic. Cu peste 30.000 de membrii şi un sediu istoric ce îi conferă locul doi în America Latină, ca suprafaţă a spaţiului, M.:L.: din Cuba este o Putere Masonică ce a rezistat şi nu a dispărut, chiar dacă conjuncturile istorice nu i-au fost prielnice.
Trebuie menţionat şi faptul că Agenţia de Presă Masonică din România va iniţia o serie de întâlniri şi cu alţi membri ai Masoneriei, Organizaţiilor Paramasonice sau Masonice şi alte structuri asemănătoare, din state precum: Grecia, Portugalia, Spania, Franţa, Turcia, Egipt, Tunisia, Israel şi Maroc. Astfel va crea o alianţă Mediteraneană între toţi corespondenţii săi. Va delega şi împuternici Fraţi pentru a purta discuţii şi în alte state precum: Canada, Australia, Statele Unite ale Americii şi câteva state de pe continentul African. Şi nu în cele din urmă, îşi va mări numărul corespondenţilor din America Latină, deschizând discuţii în state precum: Republica Dominicana, Puerto Rico (în calitate de stat asociat S.U.A.) şi El Salvador.
Agenţia de Presă Masonică din România îşi va întări anul acesta şi relaţii pe care le are deja în state precum: Mexic, Ecuador, Venezuela, Peru, Nicaragua, Argentina şi Brazilia, profitând de faptul că membri ai Supremelor Mari Consilii de Grad 33, Marile Cancelarii, Venerabili şi Maeştri Secretari ai puterilor Masonice şi Lojilor acestora au salutat iniţiativele noastre şi munca depusă.
Mai mult decât atât, Agenţia de Presă Masonică din România anunţă faptul că în anul 2010 e.:v.: va primi şi prima delegaţie străină în România, vizită care va fi una de lucru, dar şi de plăcere, A.:P.:M.:R.: sperând că rezultatele se vor ridica la înălţimea aşteptărilor noastre.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica