Agenţia de Presă Masonică din România lucrează la cea mai mare baze de date masonice din lume

luni, 14 decembrie 2009

Or.'. Bucureşti, România. În cursul acestei zile, Agenţia de Presă Masonică din România a reuşit centralizarea bazei de date din America Latina, în proporţie de peste 90%, urmând a fi completată până la finele lunii ianuarue 6010. Au mai rămas de centralizat datele pentru Lojile din Marile Oriente ale Braziliei, datele masonice pentru Mexic şi datele pentru alte institute, structuri şi organizaţii masonice din America Latină.
De asemenea, a fost realizată baza de date pentru Statele Unite ale Americii, Canada şi Australia, acestea urmând a fi prelucrate începând cu anul profan 2010. La nivelul Europei au fost centralizate peste 70% din datele masonice, proces ce va continua în 6010. Baza de date pentru Africa şi Asia va fi centralizată, de asemenea, în anul profan 2010.
Până la finele anului profan 2010, Agenţia de Presă Masonică din România va deţine cea mai mare bază de date masonice din lume, înglobând peste 2.000 de pagini web, peste 10.000 de adrese de e-mail, pe lângă datele de contact (adrese, telefoane, faxuri etc). Astfel, se va putea spune că CMNR (Comunitatea Masonică Naţională din România) va deţine şi va putea beneficia de cea mai mare bază de date masonice creată vreodată.
Ca urmare a acestui proces început de Fratele Fondator, în urmă cu doi ani de zile, în anul profan 2007, Agenţia de Presă Masonică din România îşi va creşte randamentul cu peste 150%, urmând a furniza, într-un timp extrem de scurt, ştiri masonice de ultimă oră din aproape toate statele lumii. Secretariatul V, aflat sub directa coordonare a Fratelui Fondator va fi singura structură din cadrul APMR care va dispune de un acces nelimitat la baza de date şi la informaţiile masonice. Tot cu ajutorul Secretariatului V, APMR va lansa un nou Program de Politică a Afacerilor Externe, cu scopul de a aduce în prim planul vieţii masonice internaţionale activitatea sa, capacităţile Masoneriei Naţionale, dar şi faptul că Masoneria Universală este un organism viu care nu a încetat vreodată să respire, să trăiască.
Programul de Politică a Afacerilor Externe al APMR, revizuit, va fi făcut public în anul profan 2010, atunci când vor fi trasate şi liniile de acţiune. Acest program are deja stabilite, momentan nedefinitivate, axele adoptate de APMR (cu direcţii spre Comunităţile Masonice Naţionale din Rmânia, Brazilia, Mexic, Columbia, Venezuela, India, Puerto Rico, Liban, Franţa, Portugalia etc).

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica