Legitimitatea Marelui Maestru GLNF este contestată

miercuri, 16 decembrie 2009

Or.'. Paris, Franţa. "Marele Maestru François Stifani este contestat", astfel începe articolul semnat de jurnalistul Koch François, în cotidianul francez L'Express. După o tăcere destul de lungă, presa profană din Franţa ridică vălul şi arată adevărata situaţie, negată de unii, din cadrul Marii Loji Naţionale Franceze.
În ziua de 4 decembrie, 25 de membri ai Suveranului Mare Consiliu al Marii Loji Naţionale Franceze, prezentată de L'Express ca fiind a doua Putere Masonică a Franţei, cu 42.000 de Fraţi, au avut o poziţie contrară lui Stifani. Liderul acestei structuri a dat curs citirii unei declaraţii care-l incrimina pe Marele Maestru în exerciţiu de autoritarism şi imperialism. O concluzie a acestor acuzaţii se rezumă la acte de delapidare, fiind vorba de două milioane de euro, crearea unui "guvern fantomă".

Conducerea GLNF a acţionat în consecinţă, lăsând să planeze asupra sa un nor de fum negru: mai există democraţie în Masoneria lui Stifani? Scandalul nu se termină aici, considerând că acesta va escalada în anul profan viitor.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica