A apărut ultimul număr al Revistei A PALAVRA

joi, 3 decembrie 2009

În cursul săptămânii trecute, Fratele Gladston Rezende Reis, Consilierul Preşedintelui CMSB, Ilustrul Frate Ruy Rocha de Macedo, ne-a trimis ultimul număr al Revistei A PALAVRA, publicaţie oficială a Marii Loji din Statul Mato Grosso.


Jumătate din această ultimă ediţie a fost dedicată celei de-a III-a Reuniuni Masonice a Marilor Loji din Regiunea Centru-Vest din Brazilia, un eveniment promovate de Agenţia de presă Masonică din România, în colaborare cu Marea Lojă din Goias şi cu aprobarea Marii Loji din Mato Grosso. În ultima parte a revistei, în care se vorbeşte despre eveniment, este subliniată internaţionalizarea Reuniunii, pentru prima dată de la organizarea acesteia.
TRADUCERE
A III-a Reuniune în Cuiaba câştigă o proiecţie internaţională

A III-a Reuniune Masonică a Marilor Loji din Centru-Vest a fost ransmisă, în timp real, pe toate continentele, în limbile engleză, franceză, română, spaniolă şi portugheză, prin intermediul site-ului http://www.3reuniunemasonica-cuiaba.blogspot.com/, printr-o muncă de jurnalism a Fratelui Gladston Charles, corespondent internaţional al Agenţiei de Presă Masonică din România. Conform declaraţiilor Fratelui Gladston Charles, "începând cu realizarea celei de-a XXXVIII-a Adunări a CMSB, în iulie 2009, în Goiania (Goias), organizată de Marea Lojă Masonică din Goias (GLEG), toate chestiunile (ştirile) despre Masoneria braziliană a început să câştige o proiecţie internaţională, graţie parteneriatului semnat cu Agenţia de Presă Masonică din România, organism responsabil pentru divulgarea evenimentelor pe toate continentele". În luna noiembrie, Jurnalul A PALAVRA va începe să fie menţionat pe site-ul european, într-un parteneriat internaţional cu aenţia română.

Marele Maestru al GLEMT, Fratele José Carlos de Almeda, a subliniat importanta acoperire jurnalistică pe care Mara Lojă goiană şi Agenţia de Presă Masonică din România au conferit-o evenimentului. "Graţie acestui parteneriat, evenimentul a câştigat o proiecţie internaţională şi a pus în practică unul dintre cele mai importante angajamente ale Masoneriei: fraternitate", a declarat acesta.



În acelaşi jurnal se vorbeşte şi despre alte chestiuni de interes masonic, cum ar fi: A 65-a Adunare Generală, Aniversarea GLEMT, proiectul ecologic al Marii Loji şi Ceremonia de Ridicare în Grad (33), organizată de Supremul Consiliu al Braziliei.
Pe această cale, Agenţia de Presă Masonică din România doreşte a mulţumi Marelui Maestru José Carlos de Almeda şi Marii Loji din Mato Grosso pentru aprecierile făcute în revistă, asigurându-i de întreaga noastră disponibilitate de colaborare în vederea proiectelor de caritate şi a promovării Principiilor Francmasoneriei Universale. De asemenea, doreşte a mulţumi Fratelui Gladston Rezende Reis pentru eficienţa cu care a transmis informaţiile, live, din Orientul Cuiaba, în perioada desfăşurării Reuniunii Masonice de acolo.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica