Uniţi pentru Reconstrucţia unui Ideal

marți, 29 decembrie 2009

Or.'. Goiania, Brazilia. Marele Maestru al Marii Loji Masonice din Statul Goias, Prea Respectabilul Frate Ruy Rocha de Macedo a dorit să-şi exprime sentimentele şi gândurile pentru noul an, emiţând un comunicat către toţi membrii Ordinului.
UNIŢI PENTRU RECONSTRUCŢIA UNUI IDEAL
Stimaţi Fraţi, Cumnate Nepoate şi Nepoţi,
Închizând anul 2009, contabilizăm rezultatele vizibile sub toate formele, mai ales faptul că va rămâne în istoria Marii Loji goiane regretatul incident care a avut loc în data de 4 decembrie; incendiul Templului "Nobre". Focul ar fi putut distruge întreaga incintă, dar nu ar fi sufocat idealurile noastre şi, cu atât mai puţin, speranţa noastră.
Aici ne aflăm noi, uniţi, încrezători şi hotărâţi. Ştim că în fiecare moment intens şi plin de pasiune pe care îl dedicăm obiectivului nostru ne apropiem mai mult de el, aceasta fiind, din nou, scopul nostru.
Cel mai important lucru nu este acum lamentarea celor petrecute, ci direcţia pe care o luăm. În viaţă putem greşi ca fiinţe umane, dar niciodată să fim surprinşi şi, de aceea, trebuie să fim mereu pregătiţi.
Marea Lojă Masonică din Statul Goias îşi asumă întregul control asupra situaţiei create de certitudinea faptului vom trece peste acest episod cu personalitate şi determinare. Deja îmbrăţişăm toate etapele reconstrucţiei, de la proiect la execuţie, dar de ceea ce avem nevoie acum nu este un ajutor financiar, ci implicarea şi înţelegerea tuturor.
Suntem convinşi de faptul că acest proces nu trebuie să fie doar o preocupare a Marelui Maestru, ci a întregii Familii Masonice, şi, de aceea, trebuie alipim determinarea, voinţa şi dragostea speranţei şi să începem a ne reconstrui. Niciun proiect nu se perpetuează fără să eiste dragoste şi idealism.

Cu doar un pas, cea mai bună zi din viaţa noastră poate încă sosi, fără a fi pierdută în vreun loc din trecut. Doar un pas este necesar pentru a rupe inerţia şi pentru a da viaţă drumului pe care, realmente, ne-ar plăcea să îl aibe.

Fie ca în 2010 să putem continua mergând împreună spre construcţia unei societăţi mai juste şi egalitare. Fie ca în anul care începe să fie plin de realizări şi să reuşim să atingem toate scopurile noastre, cu multă pace, echilibru, sănătate, bucurie şi prosperitate.

RUY ROCHA DE MACEDO
Mare Maestru

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica