Comunicat comun al Uniunii Jurisdicţiilor Mediteraneene şi Marelui Orient Arab

joi, 8 aprilie 2010

Comunicat comun al Uniunii Jurisdicţiilor Mediteraneene prezidate de marele Comandor Jacques de Peney şi al Marelui Orient Arab prezidat de Marele Maestru Jean-Marc Aractingi :

Popoarele din Orient care au constituit soclul Culturii Umanităţii nu ar trebui oare, la începutul secolului XXI, să se ridice pentru a redeveni farul acestei Culturi actualizate, iar prima preocupare a legislatorilor sau guvernanţilor nu ar trebui să fie aceea de a instaura în sfârşit un sistem social public care să ia în considerare avatarurile sociale şi societale ale populaţiei? Altfel spus, se impune crearea unui organism etatic care să gereze problematica sănătăţii şi a pensionării fără vreo distincţie între indivizi, de orice fel ar fi, inspirându-se din Securitatea Socială franceză sau americană implementată recent...

Să nu uităm de legea privind întreruperea voluntară a sarcinii care a fost susţinută de Dr. Simon, pe atunci Marele Maestru al Marii Loji a Franţei.

Franc-Masoneria rămâne fidelă rolului său, acela de a aduce noi materiale pentru o mai bună construcţie de funcţionare a Umanităţii, fiind în acelaşi timp, generatoare şi factor de reînnoire a valorilor sociale şi societale ale lumii contemporane. Ea nu interferează în nici un caz cu lumea religioaă şi politică comună, fiind în mod necesar co-participantă în procesul de concepere a unei lumi mai bune pentru noi toţi!

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica