Masonii se reunesc la Lisabona

vineri, 16 aprilie 2010

Or.'. Lisabona, Portugalia. Miza reuniunii organizate de Marele Orient Lusitan mâine o reprezintă actualitatea valorilor republicane. În declaraţia oferită Diario de Noticias, unul dintre cele mai cunoscute ziare din Portugalia, azi, António Reis, Mare Maestru al Marelui Orient Lusitan, a declarat faptul că doreşte "să celebreze regimul republican", senmalând "rolul pe care masonii l-au avut în implementarea sistemului politic care a pus capăt monarhiei".
António Reis consideră faptul că "valorile republicane nu sunt în criză, dar sunt ameninţate, în mod public, de o criză economică care are la bază o criză etică". În timpul acestei "crize", António Reis a susţinut faptul că reuniunile masonilor, cum este cea de mâine, servesc pentru afirmarea Masoneriei ca o "avangardă etică şi civică care poate avea un rol important în menţinerea valorilor republicane, precum justiţia şi egalitatea, marcând prezenţa şi exercitând influenţa în societatea civilă şi politică".

Delegaţiile masonice au sosit la Lisabona încă de marţi-miercuri, acestea continuând să sosească şi azi. La evenimentul de mâine, deschis pentru Masoni şi profani vor participa numeroşi membri ai Ordinului din state precum: Portugalia, România, Franţa, Italia, Brazilia, Luxemburg etc. Astăzi va avea loc o ceremonie masonică privată, la care vor participa doar cei invitaţi de Marele Maestru Reis. Agenţia de Presă Masonică din România va reveni ucultimele noutăţi în cursul acestei seri.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica