Marea Lojă Unită a Angliei şi-a instalat noul Mare Maestru Districtual pentru America de Sud

miercuri, 28 aprilie 2010

Or.'. Buenos Aires, Argentina. Sâmbătă, 24 aprilie 6010/2010, a avut loc Ceremonia de Instalare a noului Mare Maestru Districtual pentru America de Sud al Marii Loji Unite a Angliei. La ora 17:00, ora locală, în Palatul Masonic din Buenos Aires (sediul central al Marii Loji a Argentinei), situat în punctul geometric Calle Juan Domingo Perón 1242, a avut loc Ceremonia de Instalare a Marelui Maestru Districtual pentru America de Sud, în jurisdicţia Marii Loji Unite a Angliei.

La ceremonie au participat peste 150 de Fraţi din diferite Mari Loji din mai multe ţări, printre care amintim: Argentina, Brazilia, Uruguay (60 de Fraţi din Marea Lojă a Uruguayului), Chile şi Regatul Unit (Respectabila Lojă Silver River), dar şi un impresionant număr de Cavaleri Templieri. De asemnea, erau reprezentanţi şi ai Ritului Scoţian Antic şi Acceptat şi ai Ritului Emulaţiei, cel în care a avut loc, de fapt, ceremonia de instalare.

Pentru prima oară, în mai bine de 100 de ani, a treia funcţie ca importanţă, a revenit unui Frate din Uruguay: George Roper din Orientul Montevideo. Noul Tablou Masonic este următorul:

Ian Finlayson Thurn
Mare Maestru Districtual
William Thompson
Mare Maestru Districtual Adjunct
George Roper Olasa
Asistent - Mare Maestru Districtual

Marea Lojă Districtuală a Americii de Sud, cu sediul în punctul geometric Calle Perú 1132, este parte a Marii Loji Unite a Angliei.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica