Omagiu adus Ilustrului Frate Carlos Manuel Piñeiro del Cueto

joi, 15 aprilie 2010

Or.'. Havana, Cuba. În data de 12 aprilie, Academia de Înalte Studii Masonice a Marii Loji din Cuba a organizat o Ţinută solemnă, publică, pentru a-l omagia pe cel mai distins Mare Maestru cubanez din secolul al XX-lea, Ilustrul şi Prea Respectabilul Frate Carlos Manuel Piñeiro del Cueto, cel care a condus Marea Lojă în dificila perioadă 1949-1959.

Printre cele mai mari realizări ale sale se numără chiar Academia de Înalte Studii Masonice, a treia din lume, fondarea Universităţii Masonice şi construcţia Marelui Templu Naţional Masonic, cel mai înalt edificiu masonic din America Latină şi cel mai mare din America Latină.

Fratele a fost singurul Mare Maestru cubanez care a deţinut funcţia de Preşedinte al Confederaţiei Masonice Interamericane. În timpul mandatului său, Marea Lojă a fost primită ca membru cu drepturi depline în cadrul Conferinţei Marilor Maeştri din America de Nord.

După revoluţie acesta a fost victima uneu politici oficiale de discreditare orchestrate împotriva sa, din cauza faptului că a fost avocatul Ministerului Salubrităţii în timpul regimului Generalului Fulgencio Batista. Ca urmare a acestui fapt, Frăţia Sa a fost obligat să plece în exil în 1963, moment din care numele său a devenit un cuvânt tabu.

În ultima Ţinută de Mare Consiliu, din data de 28 martie 6010/2010, Marea Lojă din Cuba a acordat Palatului Masonic numele de Edificio Nacional Masónico IH Carlos M. Piñeiro del Cueto.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica