Agenţia de Presă Masonică din România participă activ la activităţile colaterale Summit-ului COP16

marți, 30 noiembrie 2010

Astăzi a avut loc o prezentare a Programului Internaţional Comun (S.U.A.-India) "Eficienţa Energetică", în Cancun, Mexic. Evenimentul a avut loc la U.S. Center 2010 Cancun. Dr. Jayant SANTHAYE a fost primul conferenţiar care a vorbit. Acesta a prezentat Planul Naţional de Acţiune asupra Schimbărilor Climatice (al Indiei), început de India în anul 2008.

Dr. Santhaye a vorbit şi despre importanţa acoperişului casei, un element foarte important în creşterea sau diminuarea consumului de energie. Un exemplu în acest sens este oraşul Hyderabad din India, acolo unde acoperişul caselor este de culoare albă, ceea ce înseamnă că comnsumul de energie poate fi redus.

După prezentarea Dr. Santhaye, a urmat o prezentare a domnului Ajay MATHUR (Director General al Biroului de Eficienţei Energetice al Guvernului Indiei). Acesta a vorbit despre faptul că din ce în ce mai mulţi oameni cumpără produse în funcţie de marcă, iar acest lucru afectează consumul excesiv de energie electrică. Domul Mathur consideră că una dintre opţiuni este aceea de a produce o marcă de produse (căreia să i se facă o masivă publicitate) care să fie economice din punct de vedere al consumului energetic.

Domnul Ranjit BAHRVIRKAR (ITRON Consulting) a prezentat cele mai recente iniţiative ale colaborării S.U.A.-India cu privire la energia regenerabilă.

După ce cei trei conferenţiari au terminat de susţinut prezentările, aceştia au răspuns întrebărilor. Prina întrebare a fost aceea a Agenţiei de Presă Masonică din România (India are o mare coastă marină şi oceanică. De asemenea, are, în partea de nord, munţi. De ce nu implementează proiecte pentru folosirea energiei produse de vânt şi apă? Există exemple în Olanda, Spania etc., iar India este o economie mai mare decât aceste ţări.).

Dr. Santhaye a răspuns la întrebare, după care a fost completat de Ajay Mathur (Director General al Biroului de Eficienţei Energetice al Guvernului Indiei). Raspunsul celor doi a fost acela că India este unul dintre cei mai mari producători şi consumatori de energie eoliană. De asemenea, există şi o problemă, aceea că vântul din India, ca şi în China, este mult mai puternic decât cel din alte părţi ale lumii. Producătorilor de sisteme eoliene le rămâne să rezolve această problemă.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica