A fost deschisă a IV-a Reuniune a Marilor Loji din Regiunea de Centru-Vest din Brazilia

vineri, 19 noiembrie 2010

Or.'. Brasilia, Brazilia. Ceremonia solemnă a avut loc aseară, la ora locală 22:12, în Centrul de Convenţii al Hotelului Naoum Plaza, în Brasilia. Marii Maeştri şi reprezentanţii celor 27 de Mari Loji Regulare braziliene au fost prezenţi, alături de un număr mare de Masoni şi de autorităţi politice, militare şi personalităţi.



După intrarea Marilor Maeştri şi formarea mesei directoare, a avut loc intrarea solemnă a Marilor Maeştri celor patru Mari Loji din Regiunea de Centru-Vest: Ruy Rocha (Marea Loja din Goiás), Juvenal Amaral (Districtul Federal), José Carlos de Almeida (Mato Grosso) şi Jordão Abreu Júnior (Mato Grosso do Sul). Fanfara Batalionului de Gardă Prezidenţială a intonat Imnul Naţional, fiind acompaniată de întreaga audienţă. Mai multe personalităţi au fost omagiate.



Preşedintele CMSB, José Nazareno Nogueira Lima, în alocuţiunea sa a subliniat vertiginoasa creştere a Masoneriei braziliene şi, la final, a criticat interesul guvernului federal de a reface CPMF (Contribuţia Provizorie asupra Mişcării sau Transmiterea de Valori şi de Credite şi Drepturi de Natură Financiară).


Azi la ora 8:30 au fost reluate lucrările, începând conferinţele şi programul social, iar în acelaşi timp, soţiile Masonilor vor vizita Feira dos Importados, iar la ora 12:00 a avut loc un prânz la sediul Associação Atlética do Banco do Basil.



A IV-a Reuniune a Marilor Loji din Regiunea de Centru-Vest este transmisă în direct graţie Corespondentului Internaţional al APMR în Brazilia care este prezent la reuniunea masonică - Gladston Charles Rezende Reis (Mare Secretar de Presă al GLEG).


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica