Alegeri în Marea Lojă din Chile

sâmbătă, 8 mai 2010

Or.'. Santiago de Chile, Chile. Astăzi, 8 mai 6010/2010, membrii Marii Loji din Chile aleg noua conducere. Candidaţii la funcţia de Mare Maestru sunt Ilustrul Frate Luis Riveros, iniţiat acum 27 de ani, fostul rector al Universităţii din Chile şi actualul Mare Maestru, Prea Respectabilul Frate Juan Oyarzún. Tot astăzi urmează a fi aleşi Marii Demnitari şi Oficieri, pentru un mandat de patru ani de zile. Cei aproximativ 1.800 de Maeştri Venerabili şi Maeştri din Trecut vor fi cei care vor decide viitoarea compozişie a Marelui Consiliu.
În Mare Lojă votul se face pe listă deschisă. Fiecare candidat se prezintă cu o listă, pe care fiecare membru cu drept de vot poate repoziţiona candidaţii pentru fiecare demnitate în parte în funcţie de preferinţe.Votul este centralizat electronic, ceea ce înseamnă că rezultatele, în urma calculelor matematice, vor putea fi prezentate chiar în această seară.Favoritul în această cursă este chiar Marele Maestru în exerciţiu, iniţiat acum o jumătate de secol. Frăţia Sa este considerat a fi unul din cei mai influenţi 60 de oameni din Chile, el fiind cel care a condus destinele a 30.000 de Fraţi răspândiţi în 207-212 Loji Masonice pe întreg teritoriul naţional al Republicii. Votul se va desfăşura în 75 de puncte geometrice de pe întreg teritoriul naţional.

Viitorul Mare Maestru care va fi ales astăzi va fi instalat în prima săptămână a lunii iulie, într-un Convent Extraordinar.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica