Bijuterii Masonice descoperite după mai bine de 200 de ani

miercuri, 26 mai 2010

Or.'. Boston, Statele Unite ale Americii. În urmă cu doi ani de zile, doi Fraţi ai Respectabilei Loji Simbolice Corinthian din Orientul Concord au găsit o pungă cu obiecte vechi (bijuterii masonice) atunci când făceau curăţenie în Lojă. Existând "suspiciunea" că bijuteriile maosnice pot avea o anumită valoare istorică şi materială, luna trecută, Fraţii din Loja Corinthian au întrebat un Frate din Marea Lojă a Spaniei, care se afla în vizită, despre autenticitatea acestora, dat fiind faptul că acesta se pricepea destul de mult la argint (bijuteriile sunt din argint masiv). Acesta a afirmat ceva ce urma a şoca pe toţi Fraţii americani din Lojă: "este foarte probabil să fi fost create de însuşi Paul Revere".

Obiectele au putut fi datate 5797/1797, acelaşi an în care Paul Revere a fost Mare Maestru şi acelaşi an în care Loja şi-a primit Patenta. Bijuteriile masonice au fost supuse unei expertize amănunţite, realizate în cadrul Muzeului Naţional de Patrimoniu din Lexington şi de către curatorul colecţiei de argint a lui Revere, din Muzeul de Arte Frumoase din Boston.

Cele câteva piese de regalia au fost estimate de specialişti la o sumă ce poate varia între 150.000 şi 300.000 de dolari americani (având o vechime istorică de 213 ani). Bijuteriile au fost închise într-un seif, departe de sediul Lojii, urmând a fi expuse doar cu ocazii foarte speciale.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica