Francmasoneria din Bulgaria nu a început pe drumul cel bun

sâmbătă, 29 mai 2010

Or.'. Sofia, Bulgaria. Afirmaţia aparţine expertului în Francmasoneria bulgară şi Fratelui Dimitar Nedkov. Într-un interviu în exclusivitate acordat Sofia News Agency, Fratele a explicat situaţia în care se află Bulgaria din punct de vedere masonic.

Dimitar Nedkov a fost unul din primii iniţiaţi în Masoneria bulgară imediat după căderea comunismului din ţara sa, lucrând activ la reinstaurarea Masoneriei în ţară. A fost în repetate rânduri Mare Capelan al Marii Loji a Bulagriei. Actualmente deţine sublimul Grad 33, fiind Suveran Mare Inspector General şi membru fondator al Supremului Consiliu pentru Bulgaria. De asemenea, este şi membru al Academiei Internaţionale a Iluminaţilor, cu sediul în Roma, orgamism fondat de Fratele Giuliano di Bernardo.

Nedkov este considerat de unii experţi din domeniu ca fiind unul dintre cei mai conştienţi oameni asupra realităţilor maosnice din jurisdicţia masonică vecină, Bulgaria. În ultima sa carte, Frăţia Sa vorbeşte despre cum un premier bulgar de după 5989/1989 a încercat să pună în aplicare un plan care avea să interzică existenţa şi activitatea Masoneriei, Rotary şi Lions Club în Bulgaria. În cadrul unei reuniuni private cu directorul FBI, de la acea vreme, premierul bulgar a cerut sprijin pentru a interzice aceste organizaţii dar, spre surprinderea sa, nu a primit sprijin ci o avertizare: "dacă Bulgaria doreşte să rămână prietenă cu SUA, să intre în NATO şi UE, Premierul trebuie să renunţe la acest plan".

În continuare, cartea Fratelui Nedkov vorbeşte despre vizita din 6002/2002 în Bulgaria a Papei Paul Ioan al II-lea, menţionând faptul că a avut legătură cu mesajul codificat al Secretului de la Fatima. Fiind întrebat de ce consideră că Francmasoneria din Bulgaria nu a început pr drumul cel bun, Fratele Nedkov a declarat faptul că "aceasta este o dureroasă întrebare pentru întreaga societate Masonică în Bulgaria". A adăugat faptul că "Francmasoneria este o reflecţie a societăţii". Cu referire la sciziunea Masoneriei bulgare la început de secol XXI şi la posibila sa reunificare, Fratele Nedkov a afirmat faptul că "nu există vreo schismă pentru că nu este religie".

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica