Alegeri masonice pentru funcţia de Mare Maestru în Chile

marți, 4 mai 2010

Or.'. Santiago de Chile, Chile. Peste numai câteva zile, sâmbătă, pe 8 mai 6010/2010, vor avea loc alegeri pentru cea mai înaltă funcţie în Marea Lojă din Chile. Fostul rector al Universităţii din Chile, Fratele Luis Riveros şi actualul Mare Maestru, Prea Respectabilul Frate Oyarzún, candidează pentru cea mai importantă funcţie din Marea Lojă.
Luis Riveros
ex-Rector
Universitatea din Chile

Tot sâmbătă vor fi aleşi şi Marii Demnitari şi Marii Oficieri şi Consilierii Marii Loji din Chile pentru un mandat de patru ani de zile. Conform statutului Marii Loji, singurii membri cu drept de vot sunt Venerabilii Maeştri şi Maeştrii din Trecut, ceea ce înseamnă aproximativ 1.800 de voturi. Spre deosebire de alte cazuri, în această Mare Lojă votul este pe listă şi este deschis. Fiecare candidat se prezintă cu o listă, pe care fiecare membru cu drept de vot poate repoziţiona candidaţii pentru fiecare demnitate în parte în fuencţie de preferinţă.Votul centralizat electronic este o altă particularitate a acestui scrutin, ceea ce înseamnă că rezultatele, în urma calculelor matematice, vor putea fi prezentate chiar în seara de sâmbătă.

Prea Respectabilul Frate Juan José Oyarzún, cel care este considerat unul dintre cei mai influenţi 60 de oameni din Chile, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat, şi ultimul de altfel.
Juan José Oyarzún
Mare Maestru
Marea Lojă din Chile

Frăţia Sa are cele mai multe şanse de a fi ales.Marea Lojă din Chile are aproximativ 30.000 de Fraţi împărţiţi în 212 Respectabile Loji Simbolice, dintre care 80 numai în capitala ţării, Orientul Santiago de Chile.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica