Interviu cu Secretarul General interimar al APMR

duminică, 16 mai 2010

Or.'. Bucureşti, România. Secretarul General interimar al Agenţiei de Presă Masonică din România a declarat în cursul acestei zile faptul că APMR trebuie să se implice mai mult în acţiunile sociale şi să fortifice sistemul administrativ. Într-un scurt interviu acordat APMR, domnul Ivan Stănescu şi-a exprimat intenţia ca până la finele mandatului său Agenţia de Presă Masonică din România să dispună de o întreagă infrastructură umană şi informaţională performantă, depăşind-o pe cea din prezent.

Reporter APMR - Mai aveţi foarte puţin timp până la finele acestui mandat şi mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Care sunt priorităţile dumneavoastră?

Ivan Stănescu - Da, este adevărat! Am două mari priorităţi: o infrastructură informaţională mult mai performantă şi disponibilitatea unei resurse umane excelente. Pe scurt, o echipă foarte tânără, flexibilă, oameni care vorbesc fluent două-trei limbi străine şi cunosc sistemul cibernetic.

Reporter APMR - Aşadar programul de dezvoltare continuă?

Ivan Stănescu - Niciodată nu a fost oprit! Fondatorul a cerut, încă de la început, o echipă de oameni foarte, foarte tineri şi foarte dedicaţi. Iar în ceea ce priveşte sistemul informaţional, acesta este într-o perpetuă schimbare.

Reporter APMR - Relaţia cu Marile Loji din străinătate la cel nivel este?

Ivan Stănescu - În mandatul meu a cunoscut cel mai mare grad de diplomaţie şi colaborare. Împreună cu Fondatorul, la recomandarea acestuia, am stabilit ca toate Marile Loji prietene să primească de două ori pe lună scurte rapoarte cu ceea ce se îmtâmplă în lume. Dar îmi doresc ca acest lucru să fie realizat de un departament special, creat în Secretariatul V.

Reporter APMR - Şi în România nu se trimit aceste rapoarte?

Ivan Stănescu - Vreu să fie un lucru foarte clar: în România nu există niciun interes din partea acestora, prin urmare, cât timp voi avea această funcţie nu voi înainta niciun fel de tramit. Chiar dacă am promovat diverse evenimente în ţară, nu înseamnă că la nivel de Mare Secretariat, Mare Cancelarie sau Mare Maestru există un dialog oficial. În România sunt foarte multe probleme de rezolvat. Îmi pare rău să o spun, dar este un haos total!

Reporter APMR - Şi despre evenimentul din toamnă ce-mi puteţi spune?

Ivan Stănescu - Nimic nou! A fost trimisă o scrisoare astăzi pentru a se definitiva o eventuală participare a noastră. Dacă până în Solstiţiul de Vară nu ne sunt acceptate propunerile şi cererile, atunci va fi ca şi când nu ar exista acel eveniment pentru noi. APMR are o agendă extrem de încărcată, începând de anul acesta şi până în 2018 inclusiv şi nu ne putem pierde timpul cu o lipsă de seriozitate din partea unora şi altora.

Reporter APMR - După terminarea mandatului o să mai lucraţi cu APMR?

Ivan Stănescu - Probabil, dar în Secretariatul V, acolo unde se retrag toţi membrii cu experienţă.

Reporter APMR - Şi cine va ocupa funcţia dumneavoastră?

Ivan Stănescu - Totul depinde de ceea ce va decide Fratele Fondator. Singurul lucru pe care îl pot afirma este că fostul Înalt Reprezentant IMNA, actualmente coordonatorul politicilor de afaceri externe ale APMR, este persoana despre care se vorbeşte cel mai mult. Vorbeşte limbi străine, este cel care trasează liniile externe ale APMR şi este omul din spatele tuturor proiectelor care vor fi implementate în următorii zece ani, în condiţiile actuale. Avantajul major este acela că este curtat de mai multe Mari Loji din străinătate.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica