Premierul din Bahamas cere reinstaurarea valorilor

joi, 6 mai 2010

Or.'. Nassau, Bahamas. Cele trei decenii de dezvoltare rapidă au dus la distorsionarea sistemului de valori şi tradiţii din Bahamas. Premierul Hubert A. Ingraham afirmă faptul că toate aceste valori şi tradiţii trebuie reistaurate cu ajutorul guvernului, bisericii, dar şi a comunităţilor frăţeşti. Excelenţa Sa, domnul Ingraham, este preocupat foarte mult de creşterea nivelului de violenţă domestică.
"Este o nevoie urgentă pentru ca toţi partenerii sociali - guvern, biserică şi asociaţiile din comunităţi, incluzând organizaţiile frăţeşti - să colaboreze în adresarea acestei provocări, independent şi împreună, acţionând de aşa manieră pentru a înţelege cele mai vulnerabile şi nevoiaşe comunităţi", a afirmat premierul.

Excelenţa Sa a vorbit celor prezenţi la Balul Ceaiului organizat de Prea Respectabilei Mari Loji Prince Hall din Bahamas, organizat anul acesta în Wyndham Nassau Resort. Acesta a afirmat faptul că a avut întotdeauna o admiraţie specială: "pentru acei locuitori din Bahamas care petrec atât de mult timp şi efort în serviciul Francmasoneriei". Acesta a mai adăugat şi faptul că Francmasoneria, în afară că doreşte construirea caracterului omului, prin extensie, ajută la creşterea morală şi spirituală a caracterului unei comunităţi mult mai mari.

Premierul a încurajat membrii Marii Loji Prince Hall din Bahamas pentru a continua creşterea activităţilor lor în mai multe comunităţi, "astfel încât, împreună, să putem a începe a corecta anomaliile sociale care ne ameninţă comunităţile astăzi".

"Lojile au jucat un rol semnificant în vieţile a mii de locuitori din Bahamas pe tot cuprinsul insulei noastre. Ca şi bisericile noastre, Lojile şi societăţile prietene au servit la unirea oamenilor dar şi ca instrumente ale comunităţilor în rândul oamenilor", a afirmat premierul.

Domnul Arthur Dion Hanna, Sir Clifford Darling şi Sir Clement T. Maynard au primit cele mai înalte distincţii ale Marii Loji Prince Hall din Bahamas, în cadrul acestui bal. Frăţiile Lor au intrat în adormire în momentul în care au intrat în serviciul Commonwealth-ului.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica