Marea Lojă din Queretaro a organizat a CXLIII-a Aniversare a Triumfului Republicii

marți, 18 mai 2010

Or.'. Querétaro, Mexic. În data de 15 mai 6010/2010 Marea Lojă din Statul Querétaro, membră a Confederaţiei Marilor Loji Regulare din Statele Unite Mexicane, a celebrat a CXLIII-a Aniversare a Triumfului Republicii. Evenimentul a fost organizat în Teatro de la República (Teatrul Republicii), acolo unde Fratele Felipe Vitela Mora a avut o remarcabilă intervenţie. Guvernatorul statului, care era aşteptat să deschidă lucrările, nu a putut fi prezent, anunţând faptul că lipsa prezenţei sale se datorează cazului de răpire a politicianului Diego Fernández de Cevallos.
La ora locală 11:00 a fost adus un omagiu drapelului naţional, la monumentul Ilustrului Frate Benito Juárez García, apoi a fost vizitată capela construită pe locul în care Împăratul Maximilian de Habsburg a fost fusilat, împreună cu Miguel Miramón şi Tomás Mejía. Teatrul în care au avut loc ceremoniile are o importanţă aparte în istoria ţării, aici fiind intonat pentru prima dată, pe 15 septembrie 5854/1854, imnul naţional al Mexicului. Tot aici, în 5867/1867 a avut loc şi Consiliu de Război care a decis executarea împăratului mexican de origine austriacă. Pe 5 februarie 5917/1917, Venustiano Carranza de la Garza a promulgar şi Constituţia Politică a Statelor Unite Mexicane etc.
În final a avut loc o Ţinută inter-obedenţială a Districtului VI al Consiliului Masonic Naţional a Confederaţiei Marilor Loji Regulare din Statele Unite Mexicane, unde Marele Maestru organizator, Prea Respectabilul Frate Joaquín Aarón Rodríguez Cabrera, a avut ocazia de a saluta pe toţi cei prezenţi şi de a le mulţumi pentru participare.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica