Alegeri în MLNaR

vineri, 7 mai 2010

Or.'. Bucureşti, România. Lupta pentru putere în MLNaR a intrat pe ultima sută de metri şi va ajunge la cote maxime peste numai câteva ore. Astăzi vor avea loc alegerile pentru funcţia supremă. Cei doi candidaţi, Ruslan Oprescu (Mare Cancelar pentru Afaceri Externe) şi Tudorel Niţulescu (Pro Mare Maestru pentru regiunea Ilfov şi Bucureşti) vor încerca să strângă cât mai multe voturi, pentru a putea pune în practică programele de guvernare.

Este vorba despre două programe ambiţioase, care arată o nouă perspectivă pentru Obedienţă. Tudorel Niţulescu doreşte reîntoarcere la vechile valori, crearea unui Mare Consiliu mai performant şi activ, reducerea numărului de Pro Mari Maeştri. Ruslan Oprescu are un proiect mult prea amplu pentru a putea fi pus în practică în doar un mandat, ceea ce arată faptul că vizează mai mult decât unul singur. Acesta doreşte apropierea de politica masonică de la Paris (care, conform surselor noastre din Franţa nu a reacţionat în vreun fel), apropierea de Fraţi din India şi Serbia. Ideea construirii de Temple regionale, destul de veche, pare să-i atragă atenţia Fratelui care o invocă în planul său de guvernare.

Spre deosebire de Ruslan Oprescu, Tudorel Niţulescu pare a fi singurul care şi-a amintit de valorile culturale, istorice şi educaţionale, filantropice de care Masoneria ar trebui să aibe grijă, un lucru demn de salutat şi lăudat.

Până aseară, balanţa înclina favorabil spre Tudorel Niţulescu, însă totul depinde de discuţiile care au avut loc aseară. În punctul geometric George Georgescu Nr.'. 50-52, într-un cunoscut local bucureştean situat între Palatul Parlamentului şi fost Templu de pe strada Gramont, a avut loc o reuniune despre care nu ştiu foarte mulţi membri ai Obedienţei, o reuniune privată. Conform surselor, la eveniment au luat parte mai multe persoane, printre care amintim pe: Ruslan Oprescu, Francisco Vasile şi Daniel Roman. Conform surselor noastre din Orientul Paris, Jean Claude Hertz, de la Marea Lojă a Franţei, care se află în capitală fără vreun mandat acordat de Marele Maestru, a participat şi el la această reuniune.

Agenţia de Presă Masonică din România, în conformitatea cu al său comunicat, doreşte a exprima speranţa că în această zi votul va fi just şi perfect, neinfluenţat de nicio Obedienţă din străinătate sau de discuţii paralele. Cei doi pornesc cu şanse egale, cu toate că APMR are rezervări în a folosi un procentaj. Continuitate sau schimbare? Oricum ar fi, Secretariatul V, conform analizei emise în cursul serii de 5 mai 6010/2010, cu privire la posibilul viitor al acestei Obedienţe, a informat Cancelaria APMR asupra faptului că, indiferent de rezultat, există riscul unei posibile sciziuni, prevăzute şi la Paris. Ne exprimăm speranţa de a nu ajunge până la astfel de extreme.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica