Marea Lojă din Virginia de Vest a retras recunoaşterea Marii Loji din Ohio

sâmbătă, 15 mai 2010

Or.'. Columbus, Statele Unite ale Americii. În data de 19 aprilie 6010/2010 Marele Maestru al Marii Loji din Virginia de Vest, Prea Respectabilul Frate Gregory A. Riley (Senior), a emis un decret prin care a retras recunoaşterea Marii Loji din Ohio. Motivul invocat a fost acela al recunoaşterii celor trei grade simbolice ale Fratelui Frank Haas (judecător) de către Loja Steubenville Nr.'. 45, în data de 17 aprilie 6010/2010.
Terry W. Posey
Mare Maestru
Marea Lojă din Ohio

Prea Respectabilul Mare Maestru al Marii Loji din Ohio, Fratele Terry W. Posey a declarat următoarele: "Frank Haas este Judecător în Virginia de Vest şi până acum câţiva ani a fost Mare Maestru al Marii Loji din Virginia de Vest. Povestea excluderii sale din Marea Lojă din Virginia de Vest este foarte bine cunoscută şi publicată în diverse publicaţii Masonice şi profane. Am citit atât cât am găsit, inclusiv Procedurile din Virginia de Vest, New York Times şi www.masonic-crusade.com.

El a venit în Ohio anul trecut. După aceea a cerut Lojii Steubenville Nr.'. 45 gradere Masoneriei. Am căutat cu atenţie în Codul Marii Loji din Ohio şi nu există nimic care să-l împiedice să primească aceste grade. Cum este şi resident în Ohio, Constituţia Marii Loji din Ohio conferă jurisdicţie asupra apartenenţei sale Marii Loji din Ohio şi Lojii în cauză.

Acesta a făcut rabat de la Nota de Expulzare de către Marele Maestru din Trecut din Virginia de Vest şi a răspuns la toate întrebările prezentate de Comitetul de Investigaţii al Lojii. Loja a făcut tot ceea ce era necesar, inclusiv o vizită acasă. Aceştia au fost asiguraţi că este un om bun şi adevărat şi acesta a întrunit toate cerinţele, inclusiv dovada rezidenţei sale, pentru apartenenţă.

Loja Steubenville Nr.'. 45 a votat unanim pentru aprobarea înscrierii sale. Pe 17 aprilie a primit cele trei grade ale Francmasoneriei în Loja Steubenville".

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica