Ceremonia de omagiere a celor 60 de ani de viaţă masonică ai lui Blas Verastegui Caceres

vineri, 8 mai 2009

ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU EUROPA

În ziua de miercuri, 29 aprilie 2009 e.:v.:, a avut loc a VII-a Reuniune Mancopiană, reuniune ce are ca obiectiv punerea la aceeaşi masă a respectabililor Fraţi din Loja Manco Capac Nr.: 35, jurisdicţionată Marii Loji din Peru (Masoneria Regulară).

La reuniunea de anul acesta au participat şi Marii Maeştrii din Trecut ai Marii Loji din Peru, care sunt membri onorifici ai acestei Respectabile Loji (Alberto Montezuma Zavaleta, Emilio Casina rivas, şi Luciano Baquerizo Zuzaeta). A mai fost prezent la eveniment şi Fratele Francisco Pegorari Gómez, fost Mare Maestru Adjunct al Marii Loji.



La începerea ceremoniei a avut loc o expunere a motivelor care au pus la aceeaşi masă pe aceşti Respectabili Fraţi. ACeasta a continuat prin aşezarea Fraţilor, care participau la eveniment, Rodolfo Galvan, Juan Magnani, Pedro Pablo Diaz Lavado şi Juan Tello Ruiz (Companion Mason), între Coloane. În concordanţă cu programul stabilit, Fratele Blás Verástegui Cáceres, a fost omagiat pentru cei 60 de ani de viaţă pusă în serviciul masoneriei peruane.
Vorbim despre un frate a cărui vârstă profană este de 99 de ani. Un Frate care a lucrat şi lucrează neîncetat pentru interesul masonic Universal. Un exemplu al Masoneriei Americii Latine, un exemplu viu pentru toţi tinerii Masoni Ucenici ori Companioni, dar şi pentru Maeştrii.
Fratele Nicolás Céspedes Romero, Maestru din Trecut al Lojii, a avut onoarea de a ţine un discurs prin care a amintit toate calităţile, personale şi masonice, ale Respectabilului Frate Blás Verástegui Cáceres. Fratele Sigifredo Rugel Ortiz, Maestrul Venerabil, a declarat apoi să i se acorde Fratelui omagiat toate onorurile necesare, conform Ceremoniei, adică Medalia de Onoare pentru Merit.
Profund emoţionat, Fratele Blás Verástegui Cáceres a ţinut să se adreseze, în spaniolă şi în dialectul indian quechua, menţionând faptul că trebuie să ne amintim de faptul că Manco Capac a fost un lider incontestabil al istoriei acelor ţinuturi, că trebuie să fie el însuşi un exemplu pentru toţi Fraţii. La finele ceremonialului a avut loc o Agapă la care au participat toţi Fraţii.
Această relatare aparţine Maestrului Secretar al R.:L.: Manco Capac Nr.: 35, fiind publicată în Diario Masonico.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica