Editura Madras a lansat volumul masonic "Istoria Marelui Orient din Brazilia"

luni, 18 mai 2009

ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU EUROPA

Agenţia de Presă Masonică din România are deosebita plăcere de a vă prezenta una dintre cele mai aşteptate cărţi de istorie masonică din Brazilia: "Istoria Marelui Orient din Brazilia". Un volum ce conţine istoria a ceea ce astăzi cunoaştem ca fiind cea mai mare Putere Masonică a Americii Latine.

Cartea a fost scrisă de iluştrii istorici masonico brazilieni, Fraţii José Castellani şi William Almeida de Carvalho. Cartea abordează principalele evenimente care au marcat traiectoria Ordinului şi a Puterii Centrale a Masoneriei braziliene, precum şi principalele acte politice şi sociale, cum ar fi abolirea sclaviei, proclamarea Republicii şi Independenţa Braziliei.



Fratele Castellani a fost iniţiat la data de 9 noiembrie 1965 e.:v.:, în Loja Comércio e Ciências, din Orientul São Paulo. În traiectoria sa masonică a ajuns până la Gradul 33 al R.:S.:A.:A.:, în anul 1976 e.:v.:, fiind fondatorul a 9 Loji şi autor al mai multor cărţi relaţionate cu Ordinul Masonic. În Marele Orient din Sao Paulo a fost Mare Secretar pentru Cultură şi Relaţii Publice.
În cadrul Puterii Legislative acesta a fost deputat al AFL. În cadrul Puterii Executive a Marelui Orient din sao Paulo a fost Mare Secretar General pentru Educaţie şi Cultură, Preşedinte al Consiliului Federal de Cultură şi Director al Minerva Masonica. A fondat Asociaţia Braziliană de Presă Masonică şi Academia Masonică de Arte, Ştiinţe şi Litere.
A primit nenumărate distincţii şi titluri onorifice din partea Supremului Consiliu al Braziliei pentru R.:S.:A.:A.:, trecând la Orientul Etern la data de 21 noiembrie 2004 e.:v.:, lăsând în urma sa un exemplu demn de urmat, în calitate de Frate ce şi-a dedicat viaţa Ordinului Masonic Brazilian.
William Almeida de Carvalho - Zidar al Lojii Equidade & Justiça Nr.: 2336, cu gradul 33, a fost Director al Bibliotecii Marelui Orient din Brazilia, Secretar pentru Educaţie şi Cultură al Marelui Orient al Districtului Federal, autor al mai multor lucrări de specialitate, co-fondator al Lojii de Studiu a Marelui Orient din Brazilia, membru al Scottish Rite Research Society, membru al Academiei Masonice de Litere a Districtului federal, din Brazilia şi Paraiba (membru corespondent), membru al Southern California Research Lodge, al Philalethes Society şi al Masonic Library and Museum Association. A reprezentat Puterea Masonică Braziliană în Congrese Masonice Internaţionale în Santiago de Chile, Edimburgh. Membru al Institutului Istoric şi Geografic al Districtului Federal şi al Academiei de Litere din Brasilia.
Acesta a ocupat funcţiile de Secretar de Stat al Districtului Federal, Vice-Şef de Cabinet Civil al Preşedinţiei Republicii, ca sociolog în Administraţie Publică şi doctor în Ştiinţe politice (Panthéon-Sorbonne), printre multe altele.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica