Diario Masonico acuză publicaţia masonică peruană, Fenix News, de plagiat

duminică, 24 mai 2009

Este pentru a doua oară, în mai puţin de două luni de zile, când publicaţia masonică peruană Fenix News a copiat, fără a anunţa sursa, pasaje întregi dintr-un articol legat de evenimentele CLIPSAS de la Bucureşti.
Diario Masonico a publicat acest protest, fără a îl înainta redacţiei Fenix News. Aceştia consideră că nu ar fi recomandabil să se intre în conflict. Doresc doar scuze publice. În caz contrar vor aplica exact aceleaşi metode şi vor înainta International Masonic News Agency şi Agenţiei de Presă Masonică Latino-americană, o scrisoare de protest, cerând să intervină şi să atace public iniţiativele mârşave ale acestei publicaţii.
Diario Masonico, ca membru cu drepturi depline în IMNA, va face uz de dreptul de veto, anul viitor, dacă Fenix News va depune adeziunea la International Masonic News Agency. Dorim a vă aminti faptul, că, în luna martie-aprilie, a acestui an, Preşedintele grupului de presă masonică din Peru a înaintat o scrisoare, via e-mail, prin care îşi manifesta dorinţa urgentă de a iniţia tramitele accederii în structurile Agenţiei de Presă Masonică Latino-americană şi International Masonic News Agency, fiindu-i refuzate pe motivul că în anul 2009 nu se mai acceptă cereri de aderare la structurile sus menţionate.
În cazul în care aceştia nu vor renunţa la practicile neloiale, care nu au la bază principiile masonice, Fondatorul IMNA, în calitatea sa de coordonator general al structurii, va emite un comunicat oficial şi va lua o decizie în acest sens. Una dintre posibilităţile vehiculate, în cazul în care nu se va rezolva nimic pe cale diplomatică, va fi aceea de a ataca, la nivel legal internaţional şi masonic naţional, continental şi internaţional, grupul şi de a iniţia procesul necesar începerii activităţii în Peru a unei structuri independente de presă masonică.
Fondatorul IMNA şi-a manifestat, neoficial, regretul că nişte fraţi, care tocmai au fost primiţi într-o onorabilă şi respectabilă structură masonică internaţională, se pretează la astfel de acţiuni nedemne, descalificându-i ca oameni de onoare.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica