Cine este Janir Adir Moreira ?

sâmbătă, 16 mai 2009

ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU ROMÂNIA

Fratele Janir Adir Moreira, născut în Orientul Moeda - Minas Gerais - este deţinătorul titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului Belo Horizonte. Are 57 de ani, fiind căsătorit cu Maria Zirlei da Silva Moreira, cu care are trei fiice: Andrezza, Alessandra şi Vanice Rachel.

Este un avocat de succes, Prof. de Drept şi contabil cu multă experienţă în Brazilia şi în străinătate. Este Preşedintele companiilor Janir Adir Moreira & Advogados Associados şi Janir Moreira & Contadores Associados, membru al Consiliului de Etică al Academiei Naţionale de Economie, Secretar General al Academiei de Ştiinţe Contabile din Brazilia, Academician al Academiei Braziliene de Ştiinţe Economice şi Academician al Academiei Miniere Masonice de Litere.



În cei 29 de ani de când a fost iniţiat, acesta a căpătat o mare experienţă în administrarea Puterii Masonice. A fost Venerabil al Lojii Loja Obreiros da Verdade Nr.: 52, pentru două mandate, Mare Secretar pentru Relaţii Interne al M.:L.:M.:M.:G.:, Membru al Camerei de Justiţie a M.:L.:M.:M.:G.: şi Mare Prim Supraveghetor pentru două mandate consecutive. Acesta a primit sublimul grad 33, în anul 1987 e.:v.:

A fost implicat activ în mişcările sociale politice ale Braziliei, în interesul apărării colectivităţilor şi a Masoneriei. A fost unul din ideologii unei mari mişcări naţionale începute în Parlamentul statului Minas Gerais şi finalizate în Congresul Federal, unde au participat peste 1.000 de entităţi sociale, lucru ce a dus la răsturnarea unei legi care mărea subtanţial impozitele pe care cetăţenii trebuiau să le plătească.

A avut nenumărate funcţii publice în diferite state ale lumii, printre care amintim Argentina, Spania, Portugalia şi Franţa. Este unjurnalist şi un scriitor desăvârşit, colaborând cu publicaţii precum: Jornal O Estado de Minas, Diário do Comércio, Revista IOB, Contalex, Jornal Técnico de Contas de Empresas de Lisboa, Revista da Universidade Autônoma de Madrid, Revista da Universidade do Porto, printre altele.

A primit diverse distincţii masonice şi laice precum: Comenda Mário Bhering da GLMMG; Construtor do Templo – GLMMG şi distincţii din partea Universităţilor din Coimbra, Lisabona, Aveiro şi Porto - Portugalia; Marina de Război - Portugalia; Ministerul Armatei - Portugalia; Universitatea Autonomă din Madrid, Hospices de Beaune - France şi multe altele.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica