MESAJUL FONDATORULUI AGENŢIEI DE PRESĂ MASONICĂ DIN ROMÂNIA, CU OCAZIA ZILEI EUROPEI

sâmbătă, 9 mai 2009

Agenţia de Presă Masonică din România are deosebita plăcere şi onoare de a vă transmite Cuvântul Fondatorului primei structuri masonice informative din România şi prima din Europa. Frăţia Sa a dorit să se adreseze tuturor Fraţilor şi Membrilor Ordinului Masonic Român şi Universal cu ocazia Zilei Europei.
"Prea Iubiţii şi Iubitele mele,
De aici, din Orientul Bucureşti, doresc a mă adresa Frăţiilor Voastre pentru a exprima cele mai calde şi sincere sentimente ce ne caracterizează pe noi, Masonii. Această zi de 9 mai are, pentru toţi românii, o dublă însemnătate: Ziua declarării suveranităţii noastre şi Ziua Europei! Aceste două evenimente ar trebui să ne marcheze memoriile pentru veacurile ce vor veni, făcându-ne mândri de faptul că în venele noastre curge sângele românesc, acela ce întregeşte pe cel european! Înainte de a fi europeni, înainte de a fi altceva, suntem Fraţi, copiii aceloraşi părinţi: Părinţii Fondatori ai istoriei naţionale şi europene!
Suntem departe de finalul glorios pe care aceştia ni-l doresc nouă, tuturor. Pot spune cu durere în suflet că nu am văzut Fraţi ai Ordinului Masonic Român care să sărbătorească această zi. Prea puţini îşi amintesc de Ziua Europei şi, mult mai puţini, de discursul lui Kogălniceanu, din aceeaşi zi de 9 mai.
Motto-ul Uniunii Europene, întregită şi de a noastră Patrie acum doi ani de zile, Unitate în Diversitate, reprezintă o stare de facto a naţiunii noastre: etnii şi religii ce se regăsesc pe teritoriul României, împărţind aceeaşi limbă şi istorie, aceeaşi prieteni şi lideri.
Vreau a încheia această cuvântare prin a vă spune La Mulţi Ani! Şi prin a vă aminti despre faptul că în libertatea de exprimare stă libertatea şi independenţa fiecărui om, prin urmare şi a masonilor. Suntem liberi atunci când nu depindem de nimeni, când vorbim liber şi nu vedem la Orizont niciun obstacol. A crede, a vrea, a face şi a reuşi sunt cuvintele cheie pentru oriccare dintre noi, aceia care luptăm, încă luptăm pentru ADEVĂRUL SUPREM, ABSOLUT!
Am Zis...
Al Vostru, pentru totdeauna... Un simplu Frate..."

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica