CONFEDERAŢIA MASONERIEI SIMBOLICE DIN BRAZILIA

joi, 2 iulie 2009

CMSB se defineşte ca fiind un „Forum consultativ a Masoneriei Regulare din Brazilia, reprezentată de Marile Loji Masonice din toate statele Federaţiei şi din Districtul Federal, în total 27 confederate”.


CMSB are ca obiective:

1. Implementarea difuzării, în cadrul Confederatelor, a doctrinei şi a postulatelor Masoneriei Universale şi a idealului masonic;
2. Studierea şi Coordonarea măsurilor care pot interesa Confederatele, în sensul acţiunii masonice cumulate;
3. Sugerarea şi stimularea instrucţiunilor între Confederate;
4. Activarea relaţiilor Confederatelor între ele însele şi între acestea şi alte Puteri Masonice Regulare;
5. Menţinerea cursurilor, în câmpul educaţional, ştiinţific şi de asistenţă, direct sau prin intermediul Confederatelor; acordarea de burse de studiu şi promovarea programelor de asistenţă pentru individ;
6. Menţinerea, în sediul său, bibliotecii care conţine departamentele publice şi masonice şi stimularea creşterii şi a dezvoltării de organisme similare, în Confederate.

Organismele Confederaţiei sunt: Adunarea Generală, Conferinţa Marilor Maeştri, Secretariatul General (compus din Secretariatul pentru Afaceri Externe, Secretariatul pentru Finanţe şi Directoratul Administrativ) şi Consiliul Fiscal.

Adunarea Generală a CMSB este organismul suprem al Confederaţiei, fiind compus din totalitatea Marilor Maeştri şi a Marilor Maeştri din Trecut ai Obedienţelor confederate. Reuniunile Ordinare au loc anual, în luna iulie, în Orientul ales de Marea Lojă care va găzdui reuniunea.

 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica